Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra, hogy könnyen beleolvadjon a mártásba.
A finomra aprított hagyma és fokhagyma egyenletesebben oszlik el a mártásban, így intenzívebb ízt biztosít.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat az olívaolajjal, majd add hozzá a hagymát és párold üvegesre közepes hőfokon.
Az olívaolaj megakadályozza, hogy a vaj megégjen, és kellemes ízt ad a mártásnak. A hagymát addig párold, amíg puha és áttetsző nem lesz.
Add hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát, majd keverd össze alaposan, és pirítsd még 1 percig, hogy az ízek felerősödjenek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt kap. A füstölt paprika íze intenzív, ezért kóstold meg a mártást, és szükség esetén adj hozzá többet.
Öntsd hozzá a vörösbort, majd forrald fel, és főzd addig, amíg a bor mennyisége a felére csökken, hogy koncentráltabb ízt kapj.
Használj jó minőségű, száraz vörösbort a legjobb ízélmény érdekében. A redukálás során az alkohol elpárolog, és a bor íze koncentrálódik.
Add hozzá a marhahús alaplevet, majd lassú tűzön főzd további 10 percig, hogy a mártás ízei összeérjenek.
A marhahús alaplé mélyebb, gazdagabb ízt ad a mártásnak. Ha nincs kéznél, használhatsz zöldség alaplevet is.
Öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett főzd további 5 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A tejszín lágyítja és krémesebbé teszi a mártást. Ne forrald a tejszínt, mert szétválhat.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd át alaposan.
Kóstold meg a mártást, és ízesítsd a saját ízlésed szerint. A só kiemeli az ízeket, a bors pedig pikánsabbá teszi.
Szűrd át a mártást egy finom szűrőn, hogy még selymesebb állagot kapj, majd tálald frissen sült húsok mellé.
A szűrés eltávolítja a hagymadarabokat és a fokhagymát, így a mártás simább és elegánsabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.