A szárított lótuszmagot áztasd hideg vízben legalább 4 órán keresztül, hogy megpuhuljon.
A lótuszmagot akár egy éjszakán át is áztathatod, hogy még puhább legyen.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a beáztatott lótuszmagot, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és az apróra vágott szárított chili paprikát.
A lótuszmagot felhasználás előtt alaposan csepegtesd le.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A savanyító lébe tehetsz egy kevés gyömbért is, hogy pikánsabb legyen.
Öntsd a kihűlt fűszeres savanyító levet a lótuszmagra úgy, hogy teljesen ellepje.
Ha a lótuszmag feljön a léből, helyezz rá egy kis tányért, hogy lent tartsa.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Érdemes néhány naponta megfordítani az üveget, hogy a lótuszmagok egyenletesen szívják magukba a savanyító levet.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A lótuszmag savanyúság különleges íze remekül passzol ázsiai ételekhez, de önmagában is kiváló csemege.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.