Hámozd meg a fokhagymát és a gyömbért, majd reszeld finomra. Facsard ki a friss narancs és lime levét.
A citrusféléket facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőlük.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a narancs- és limelevet, majd add hozzá a mézet, szójaszószt, rizsecetet és chili pelyhet. Keverd alaposan össze.
Ha nincs rizseceted, helyettesítheted almaecettel vagy fehérborecettel.
Főzd a mártást 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik, és az ízek jól összeérnek.
A mártás sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Ízesítsd sóval és borssal, majd ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.
Kóstold meg a mártást, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, tenger gyümölcseihez vagy saláták mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.
A mártást légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.