FƱszeres narancsos lime mårtås tålalva

FƱszeres narancsos lime mårtås

A citrusos mĂĄrtĂĄsok mindig is nĂ©pszerƱek voltak a frissessĂ©gĂŒk Ă©s ĂŒdĂ­tƑ Ă­zvilĂĄguk miatt. Ez a fƱszeres narancsos lime mĂĄrtĂĄs az Ă©des, savanykĂĄs Ă©s csĂ­pƑs Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt hozza lĂ©tre. A narancs Ă©s lime frissessĂ©ge, a gyömbĂ©r Ă©s chili pikĂĄnssĂĄga teszi ezt a szĂłszt igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. Ahogy a gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma pirul a serpenyƑben, a citrusok illata betölti a konyhĂĄt, miközben a mĂ©z Ă©dessĂ©ge Ă©s a chili csĂ­pƑssĂ©ge izgalmas Ă­zkombinĂĄciĂłt teremt. Ez a mĂĄrtĂĄs tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑ grillezett hĂșsokhoz, salĂĄtĂĄkhoz vagy akĂĄr tenger gyĂŒmölcseihez. A tökĂ©letes mĂĄrtĂĄs titka az alapanyagok frissessĂ©gĂ©ben Ă©s az Ă­zek egyensĂșlyĂĄban rejlik. Ha intenzĂ­vebb Ă­zvilĂĄgra vĂĄgysz, adj hozzĂĄ több chilit, vagy ha enyhĂ©bb vĂĄltozatot szeretnĂ©l, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t. A mĂĄrtĂĄs akĂĄr napokig is eltarthatĂł a hƱtƑben, Ă­gy bĂĄrmikor elƑveheted egy gyors, frissĂ­tƑ Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml Friss narancslĂ©
⭕ 50 ml Friss lime lĂ©
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Chili pehely
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Rizsecet
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg a fokhagymåt és a gyömbért, majd reszeld finomra. Facsard ki a friss narancs és lime levét.

    A citrusfĂ©lĂ©ket facsarĂĄs elƑtt görgesd ĂĄt a pulton, Ă­gy több levet tudsz kinyerni belƑlĂŒk.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt, majd pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos nem lesz.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a narancs- Ă©s limelevet, majd add hozzĂĄ a mĂ©zet, szĂłjaszĂłszt, rizsecetet Ă©s chili pelyhet. Keverd alaposan össze.

    Ha nincs rizseceted, helyettesítheted almaecettel vagy fehérborecettel.

    4

    FƑzd a mĂĄrtĂĄst 5-7 percig, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik, Ă©s az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    A mĂĄrtĂĄs sƱrƱsĂ©gĂ©t a fƑzĂ©si idƑvel szabĂĄlyozhatod. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixold ĂĄt botmixerrel.

    Kóstold meg a mårtåst, és ízesítsd a sajåt ízlésed szerint.

    6

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, tenger gyĂŒmölcseihez vagy salĂĄtĂĄk mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A mĂĄrtĂĄst lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.