A natto szálas, nyúlós textúrájú fermentált szójabab. Ha szükséges, óvatosan öblítsd át hideg vízzel, hogy kissé enyhítsd az erős fermentációs ízét.
Ne áztasd a natto-t túl sokáig, mert elveszítheti az ízét és a textúráját.
Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használhatsz más típusú ecetet is, például rizsecetet vagy almaecetet, de a fehérborecet adja a legtisztább ízt.
Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a chili pelyhet, a fekete borsot, a római köményt, a mustármagot és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A friss gyömbér és fokhagyma intenzívebb ízt ad, mint a szárított.
Tedd a natto-t sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet.
A sterilizált üvegek használata elengedhetetlen a tartósításhoz. Forrald ki az üvegeket és a fedőket 10 percig.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva a natto akár több hétig is eláll.
Tálald hidegen, különleges japán savanyúságként vagy saláták mellé.
A savanyított natto remekül illik rizsételekhez, tofuhoz vagy akár avokádóhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.