Hámozd meg a vöröshagymát, vágd félbe, majd szeleteld vékony karikákra.
Használj éles kést, hogy a hagymakarikák egyenletesek legyenek.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a hagymakarikákat.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, vagy a kettő keverékét.
Párold a hagymát 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd add hozzá a barnacukrot, és karamellizáld további 2 percig.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A karamellizálás során figyelj, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a vörösbort, majd add hozzá a friss kakukkfüvet, az őrölt szegfűszeget, a sót és a borsot.
Használj száraz vörösbort a legjobb íz érdekében. A kakukkfű helyett használhatsz rozmaringot is.
Lassú tűzön főzd a szószt 15-20 percig, amíg a bor nagy része elpárolog, és a szósz sűrűvé válik.
Minél tovább főzöd a szószt, annál intenzívebb lesz az íze.
Távolítsd el a kakukkfű ágait, majd tálald melegen húsokhoz vagy köretekhez.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vörösbort vagy vizet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.