Gado-gado rizskeksszel, friss zöldségekkel, tofuból és földimogyoróval tálalva

Gado-gado rizskeksszel (krupuk)

A Gado-gado egy hagyományos indonéz étel, amely friss zöldségekkel, tofuval és egy ínycsiklandó földimogyoró szósszal készül. Az ételt általában rizskeksz (krupuk) darabokkal tálalják, amely ropogós textúrát ad a salátának. Az ízesítés gazdag, fűszeres, és egyesíti az édes és sós ízeket, hogy egy tökéletesen egyensúlyban lévő ételt hozzon létre. A Gado-gado egy tápláló étel, amely remekül illik a mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Káposzta
100 g Répa
100 g Uborka
200 g Tofu
2 db Főtt tojás
100 g Rizs
50 g Földimogyoró
30 g Krupuk (rizskeksz)
150 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát, répát és uborkát vágd apró szeletekre, és egy tálban helyezd el.

    A zöldségeket vékonyra szeleteld, hogy könnyen el tudják nyelni a szószt.

    2

    A tofut kockázd fel, és süsd meg egy serpenyőben egy kis olajjal, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.

    A tofu legyen száraz, mielőtt a serpenyőbe teszed, hogy ne legyen túlságosan vizes.

    3

    A földimogyorót egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén barna színt nem kap. Ezt követően törd össze egy mozsárban vagy aprítógépben.

    A földimogyoró íze sokkal intenzívebb lesz, ha pirítod, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Főzd meg a rizst, és hagyd kicsit hűlni.

    A rizs ne legyen túl ragacsos, különben nem illik jól a salátához.

    5

    A szószhoz: a kókusztejet, szójaszószt, cukrot, fokhagymát és lime levét keverd össze egy tálban.

    A szósz ízét mindig kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis cukrot vagy lime levet.

    6

    A rizst, zöldségeket és tofut helyezd egy tálba. Öntsd rá a szósszal, és jól keverd össze.

    A tálalás előtt tedd egy kis időre hűtőbe, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    7

    Tálald a Gado-gado-t, és szórd meg a pirított földimogyoróval. Az ételt tálald rizskeksz (krupuk) darabokkal, hogy ropogós textúrát adjon.

    A krupuk frissessége és ropogóssága tökéletesen illik a Gado-gado ételhez, és egy extra textúrát ad.