A káposztát, répát és uborkát vágd apró szeletekre, és egy tálban helyezd el.
A zöldségeket vékonyra szeleteld, hogy könnyen el tudják nyelni a szószt.
A tofut kockázd fel, és süsd meg egy serpenyőben egy kis olajjal, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.
A tofu legyen száraz, mielőtt a serpenyőbe teszed, hogy ne legyen túlságosan vizes.
A földimogyorót egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén barna színt nem kap. Ezt követően törd össze egy mozsárban vagy aprítógépben.
A földimogyoró íze sokkal intenzívebb lesz, ha pirítod, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Főzd meg a rizst, és hagyd kicsit hűlni.
A rizs ne legyen túl ragacsos, különben nem illik jól a salátához.
A szószhoz: a kókusztejet, szójaszószt, cukrot, fokhagymát és lime levét keverd össze egy tálban.
A szósz ízét mindig kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis cukrot vagy lime levet.
A rizst, zöldségeket és tofut helyezd egy tálba. Öntsd rá a szósszal, és jól keverd össze.
A tálalás előtt tedd egy kis időre hűtőbe, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a Gado-gado-t, és szórd meg a pirított földimogyoróval. Az ételt tálald rizskeksz (krupuk) darabokkal, hogy ropogós textúrát adjon.
A krupuk frissessége és ropogóssága tökéletesen illik a Gado-gado ételhez, és egy extra textúrát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.