Galaktoboureko kataifi tésztával, gazdag krémes töltelékkel és pisztáciával díszítve.

Galaktoboureko kataifi tésztával

A Galaktoboureko kataifi tésztával a görög konyha egyik klasszikusa, amely az édes, krémes desszertek kedvelőinek igazi élményt nyújt. A kataifi tészta, amelyet apró szálakból készítenek, az ételt ropogóssá és egyedivé teszi, míg a vaníliás és citromos krém gazdag ízvilágot ad neki. A méz és a pisztácia frissessége és édes aromája remekül kiegészíti a tésztát és a krémet, így igazi különlegességet alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Kataifi tészta
1 l Tej
200 g Cukor
4 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Tört pisztácia
1 ek. Friss citromlé
1 dl Víz
100 g Vaj
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kataifi tésztát szétválasztjuk, hogy apró szálakra essen, majd egy kivajazott sütőformában egyenletesen eloszlatjuk.

    A kataifi tészta könnyen összeragadhat, ezért ügyelj arra, hogy minden szálat egyenletesen szétválassz.

    2

    A vajat olvaszd meg, és öntsd a tésztára. Keverd jól össze, hogy a tészta minden része be legyen vonva a vajjal.

    A vaj gazdag ízt ad a tésztának, ezért ne sajnáld tőle.

    3

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    A tészta ropogósra sül, így a galaktoboureko tökéletes textúrájú lesz.

    4

    Míg a tészta sül, készítsd el a krémet: A tejben feloldjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön felforraljuk.

    A krém akkor lesz megfelelő, ha enyhén besűrűsödik, de ne hagyd túlforrni, hogy ne csomósodjon.

    5

    A tojásokat felverjük, és apránként hozzáadjuk a forró tejes keverékhez, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne főjenek meg a tojások.

    Lassan add hozzá a tojásokat, hogy ne váljanak túlságosan sűrűvé, és sima, krémes állagot kapj.

    6

    Miután a tojásos keverék simává vált, add hozzá a citromlevet, és főzd addig, amíg a krém besűrűsödik.

    A citromlé frissességet és enyhe savanykás ízt ad, ami remekül kiegyensúlyozza a süteményt.

    7

    A kész krémet öntsd a megsült kataifi tészta tetejére, és simítsd el.

    A krém tetején kis buborékok jelenhetnek meg, amiket finoman simíts el egy kanállal.

    8

    Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 10-15 percig, hogy a krém szépen megpiruljon.

    Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, hogy a krém ne égjen meg.

    9

    A kész galaktobourekót vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Mikor teljesen kihűlt, önts rá egy kevés mézet és szórd meg tört pisztáciával.

    A méz egy extra édes réteget ad az ételnek, és a pisztácia gazdag ízt ad.