A kataifi tésztát szétválasztjuk, hogy apró szálakra essen, majd egy kivajazott sütőformában egyenletesen eloszlatjuk.
A kataifi tészta könnyen összeragadhat, ezért ügyelj arra, hogy minden szálat egyenletesen szétválassz.
A vajat olvaszd meg, és öntsd a tésztára. Keverd jól össze, hogy a tészta minden része be legyen vonva a vajjal.
A vaj gazdag ízt ad a tésztának, ezért ne sajnáld tőle.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
A tészta ropogósra sül, így a galaktoboureko tökéletes textúrájú lesz.
Míg a tészta sül, készítsd el a krémet: A tejben feloldjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön felforraljuk.
A krém akkor lesz megfelelő, ha enyhén besűrűsödik, de ne hagyd túlforrni, hogy ne csomósodjon.
A tojásokat felverjük, és apránként hozzáadjuk a forró tejes keverékhez, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne főjenek meg a tojások.
Lassan add hozzá a tojásokat, hogy ne váljanak túlságosan sűrűvé, és sima, krémes állagot kapj.
Miután a tojásos keverék simává vált, add hozzá a citromlevet, és főzd addig, amíg a krém besűrűsödik.
A citromlé frissességet és enyhe savanykás ízt ad, ami remekül kiegyensúlyozza a süteményt.
A kész krémet öntsd a megsült kataifi tészta tetejére, és simítsd el.
A krém tetején kis buborékok jelenhetnek meg, amiket finoman simíts el egy kanállal.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 10-15 percig, hogy a krém szépen megpiruljon.
Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, hogy a krém ne égjen meg.
A kész galaktobourekót vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Mikor teljesen kihűlt, önts rá egy kevés mézet és szórd meg tört pisztáciával.
A méz egy extra édes réteget ad az ételnek, és a pisztácia gazdag ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.