Garlic chutney ĂŒvegben, gazdag fƱszeres szĂłsz

Garlic chutney

A garlic chutney az indiai konyha egyik klasszikus szĂłsza, amely a fokhagyma, fƱszerek Ă©s ecet tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄval kĂ©szĂŒl. Ez a chutney Ă©des, savanyĂș Ă©s enyhĂ©n csĂ­pƑs, Ă©s tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje az indiai Ă©teleknek, mint a curry-k, rizsek Ă©s tĂ©sztĂĄk. A fokhagyma gazdag Ă­ze dominĂĄl a chutney-ban, de a fƱszerek, mint a koriander, fahĂ©j Ă©s chili csodĂĄlatosan kiegĂ©szĂ­tik azt. A chutney kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn az Ă­zek harmonizĂĄlnak, hogy egy igazi Ă­nycsiklandĂł szĂłsz szĂŒlethessen, amelyet bĂĄrmihez felhasznĂĄlhatsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 10 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 1 db Szárított chilipaprika
⭕ 1 tk. Koriander mag
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel. Tedd egy låbasba.

    A fokhagyma mennyisége ízlés szerint módosítható, ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzå több gerezdet.

    2

    Add hozzå a cukrot, fehérborecetet, a gyömbért, fahéjat, szårított chilipaprikåt, koriandert és a sót. Keverd össze.

    A chili mennyisĂ©ge szemĂ©lyre szabhatĂł, ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zeket, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t.

    3

    Tedd fel a keverĂ©ket alacsony lĂĄngon fƑni, Ă©s fƑzd 30-40 percig, amĂ­g a chutney sƱrƱsödni kezd.

    A fƑzĂ©si idƑ alatt folyamatosan keverd, hogy elkerĂŒld a leĂ©gĂ©st.

    4

    Amikor a chutney megfelelƑ ĂĄllagot elĂ©r, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kihƱlni. EzutĂĄn tĂĄrold ĂŒvegekben Ă©s tedd a hƱtƑbe.

    A chutney Ă­ze mĂ©g jobban összeĂ©r, ha hagyod pihenni egy-kĂ©t ĂłrĂĄt a hƱtƑben.