A garnélákat tisztítsd meg, vágd le a fejüket és a héjukat, ha szükséges, és távolítsd el a bélcsatornát.
A friss garnéla a legjobb választás, ha nem találod, fagyasztott garnélát is használhatsz, de fontos, hogy jól felolvaszd.
A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.
Használj friss gyömbért, mivel az íze sokkal intenzívebb, mint a szárított változaté.
Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis chiliport, hogy pikánsabb legyen!
A garnélákat helyezd a pácba, és hagyd őket marinálódni a hűtőben legalább 30 percig.
Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a garnélát.
A garnélákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.
Ha a nyárs túl hosszú, törd meg őket félbe, hogy könnyebben elférjenek a grillen vagy serpenyőben.
A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a garnélák szépen megpirulnak és átsülnek.
Ne süsd túl a garnélát, hogy szaftos maradjon! Ha túlsütöd, gumiszerűvé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.