Garnéla satay, grillezett garnélák nyársakon, friss zöldségek kíséretében

Garnéla Satay

A garnéla satay a délkelet-ázsiai konyha egyik legismertebb ételének modern változata, mely gyorsan elérte a világ számos táját. A garnélák, melyek könnyen grillen is elkészíthetők, egy különleges pácban marinálódnak, amely kókusztejet, curry-t és más aromás fűszereket tartalmaz. A recept egyszerűsége és gazdag ízvilága minden étkezést különlegessé tesz, különösen nyáron a grillezés során. Egyaránt tökéletes egy családi vacsorára vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnéla
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat tisztítsd meg, vágd le a fejüket és a héjukat, ha szükséges, és távolítsd el a bélcsatornát.

    A friss garnéla a legjobb választás, ha nem találod, fagyasztott garnélát is használhatsz, de fontos, hogy jól felolvaszd.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    Használj friss gyömbért, mivel az íze sokkal intenzívebb, mint a szárított változaté.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis chiliport, hogy pikánsabb legyen!

    4

    A garnélákat helyezd a pácba, és hagyd őket marinálódni a hűtőben legalább 30 percig.

    Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a garnélát.

    5

    A garnélákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Ha a nyárs túl hosszú, törd meg őket félbe, hogy könnyebben elférjenek a grillen vagy serpenyőben.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a garnélák szépen megpirulnak és átsülnek.

    Ne süsd túl a garnélát, hogy szaftos maradjon! Ha túlsütöd, gumiszerűvé válik.