Garnélás perec tálalva

Garnélás perec

A garnélás perec egy különleges étel, amely a tenger gyümölcseinek gazdag ízét ötvözi a ropogós perec tésztájával. A garnéla, mint könnyed és tápláló alapanyag, remekül kiegészíti a perec ízét. A garnélás perec ideális választás a tenger gyümölcseit kedvelő vendégek számára, és egy igazán ínycsiklandó falatot kínál, amit bármikor élvezhetünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
150 g Garnéla
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt, a hidegben pedig nem aktiválódik.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintású nem lesz. Ha kézzel dagasztod, időnként lisztezd a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta teteje kiszáradjon.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A pereceket egyenletes vastagságúra formázd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    6

    A garnélákat hámozd meg, és egy serpenyőben párold meg őket egy kis olívaolajjal, sóval és borssal.

    A garnélákat ne párold túl, mert gumiszerűek lesznek. Csak addig süsd, amíg rózsaszínűek nem lesznek.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz segít a pereceknek a jellegzetes színük és állaguk kialakításában. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert túlságosan megpuhulnak.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a párolt garnélákkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütőt előmelegítsd alaposan. A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a perecek ne égjenek meg.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A frissen sült perecek a legfinomabbak. Tálalhatod mártogatóssal is, például fokhagymás tejföllel.