Gat Kimchi, mustárlevél kimchi friss és fűszeres koreai étel

Gat Kimchi (Mustárlevél Kimchi)

A gat kimchi, más néven mustárlevél kimchi, egy friss és ízes koreai étel, amely a mustárlevél alapú fermentált zöldségekhez fűszeres pasztát ad. A kimchi könnyed és ínycsiklandó, miközben a mustárlevél frissessége és a fűszeres paszta íze jól kiegészítik egymást. Az étel gazdag probiotikumokban, amelyek elősegítik az egészséges emésztést, és tökéletes köretként szolgál a koreai étkezéseknél. A gat kimchi friss tavaszi ételként különösen népszerű, és a koreai konyha egyik elengedhetetlen része.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 3 perc
30 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csomó Mustard greens
80 g Coarse sea salt
5 clove Garlic
2 cm Ginger
3 ek. Korean red pepper flakes (gochugaru)
2 ek. Fish sauce
1 tk. Sugar
4 db Spring onions

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Wash the mustard greens thoroughly and cut them into bite-sized pieces. Sprinkle with coarse sea salt and let them sit for 1-2 hours to release water.

    Make sure the greens are evenly salted to avoid uneven fermentation.

    2

    Rinse the mustard greens under cold water to remove excess salt and drain well.

    Ensure that the greens are well drained to prevent the kimchi from becoming too salty.

    3

    Grate the garlic and ginger, and mix them with Korean red pepper flakes (gochugaru), fish sauce, and sugar to form a thick paste.

    Adjust the amount of gochugaru based on your preferred spice level.

    4

    Chop the spring onions into small pieces and add them to the garlic-ginger paste.

    Chop the spring onions finely to distribute evenly in the kimchi.

    5

    Mix the mustard greens with the garlic-ginger paste and spring onions. Massage the paste into the greens to ensure even coating.

    Wear gloves to avoid staining your hands with the red pepper paste.

    6

    Pack the mixture tightly into a clean jar, pressing it down to remove air bubbles.

    Leave some space at the top of the jar to allow for expansion during fermentation.

    7

    Cover the jar loosely and let the kimchi ferment at room temperature for 2-3 days.

    The kimchi will continue to ferment slowly in the fridge, but at a slower pace.

    8

    Once fermented, store the gat kimchi in the refrigerator to slow down the fermentation process.

    Gat kimchi is best enjoyed chilled and can be served with a variety of Korean dishes.