Geode torta színes kristálycukorkákkal

Geode torta

A Geode torta az utóbbi évek egyik leglátványosabb süteménye, amelyet a természetes geódák, azaz ásványok ihlettek. A kristályos díszítés színezett cukorkákból készül, amelyek élethűen idézik meg a drágakövek ragyogását. Ez a torta tökéletes választás esküvőkre, születésnapokra vagy bármilyen különleges alkalomra. Az elkészítése nem bonyolult, viszont a végeredmény garantáltan lenyűgözi a vendégeket. A színek és formák variálhatók, így minden geode torta egyedi műalkotás.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
150 g Kristálycukorkák (színezett)
3 csepp Ételfesték (arany és kék árnyalatok)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő két tortaformát, vajazd ki és szórd be liszttel.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a torta egyenletes süléséhez. A kivajazás és lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami egyenletesebb emelkedést eredményez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és jól dolgozd össze.

    A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a torta könnyű és puha állagához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalók váltakozó hozzáadásával elkerülhető a tészta túlkeverése. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény tortát eredményezhet.

    5

    Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.

    A tésztát egyenlő arányban oszd el a formákba a szép, egyenletes tortalapokért. A sütési idő függ a sütőtől, tűpróbával ellenőrizd a készséget.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.

    A krémsajtnak és a tejszínnek is hidegnek kell lennie a legjobb eredmény érdekében. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.

    7

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel. A torta tetejét és oldalát is vond be vékonyan, simítsd el egyenletesen.

    A vékony krémréteg segít a cukorkák tapadásában, és egyenletes felületet biztosít a díszítéshez.

    8

    A geode díszítéshez vágj ki egy kisebb részt a torta egyik oldalából, és töltsd meg színezett kristálycukorkákkal. Rendezd el őket színátmenetes formában.

    A kivágott részt éles késsel vagy tortavágóval alakítsd ki. A cukorkákat színátmenetesen rendezd el a természetes hatás érdekében. Használhatsz különböző méretű és formájú cukorkákat is.

    9

    Használj arany és kék ételfestéket a geode rész körüli élek színezésére, hogy természetes hatást keltsen.

    Az ételfestéket ecsettel vidd fel a geode rész körüli élekre. A színeket keverheted is, hogy még természetesebb hatást érj el.

    10

    Tálalás előtt hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon.

    A hűtés segít a krémnek és a cukorkáknak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.