Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő két tortaformát, vajazd ki és szórd be liszttel.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a torta egyenletes süléséhez. A kivajazás és lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami egyenletesebb emelkedést eredményez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és jól dolgozd össze.
A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a torta könnyű és puha állagához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz.
A száraz és nedves hozzávalók váltakozó hozzáadásával elkerülhető a tészta túlkeverése. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény tortát eredményezhet.
Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.
A tésztát egyenlő arányban oszd el a formákba a szép, egyenletes tortalapokért. A sütési idő függ a sütőtől, tűpróbával ellenőrizd a készséget.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.
A krémsajtnak és a tejszínnek is hidegnek kell lennie a legjobb eredmény érdekében. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.
Rétegezd a tortalapokat a krémmel. A torta tetejét és oldalát is vond be vékonyan, simítsd el egyenletesen.
A vékony krémréteg segít a cukorkák tapadásában, és egyenletes felületet biztosít a díszítéshez.
A geode díszítéshez vágj ki egy kisebb részt a torta egyik oldalából, és töltsd meg színezett kristálycukorkákkal. Rendezd el őket színátmenetes formában.
A kivágott részt éles késsel vagy tortavágóval alakítsd ki. A cukorkákat színátmenetesen rendezd el a természetes hatás érdekében. Használhatsz különböző méretű és formájú cukorkákat is.
Használj arany és kék ételfestéket a geode rész körüli élek színezésére, hogy természetes hatást keltsen.
Az ételfestéket ecsettel vidd fel a geode rész körüli élekre. A színeket keverheted is, hogy még természetesebb hatást érj el.
Tálalás előtt hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon.
A hűtés segít a krémnek és a cukorkáknak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.