Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a darált diót és a sütőport.
A diót érdemes felhasználás előtt megpirítani, mert így intenzívebb lesz az íze.
Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosítsd fel, majd egyenként add hozzá a tojásokat, jól elkeverve minden hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat is érdemes előtte kivenni a hűtőből.
Reszeld bele a narancs héját, majd add hozzá a narancs levét is. Keverd össze a nedves hozzávalókat.
A narancs héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Ügyelj rá, hogy csak a narancssárga részét reszeld, a fehér része keserű.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, óvatosan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, majd előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta nem marad.
A forma aljára vágj sütőpapír kört, így könnyebben ki tudod majd venni a tortát. A sütő hőmérséklete sütőnként eltérő lehet, figyelj a tortára.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a tölteléket rátennéd.
A tortát rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy ne ázzon el az alja.
A gesztenyemasszát keverd össze a felvert tejszínnel, amíg krémes állagot nem kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A gesztenyemasszát előtte villával törd át, hogy ne legyenek benne darabok.
Vágd félbe a kihűlt tortát, és kend meg a gesztenyekrémmel. Helyezd rá a tetejét, majd vond be a maradék krémmel.
A tortát éles késsel vágd ketté, hogy ne törjön össze. A krémet egyenletesen kend el a tortán.
Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd csorgasd a torta tetejére díszítésként.
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd fel, ne közvetlenül a tűzön, mert megéghet. A csokoládét egyenletesen csorgasd a torta tetejére.
Tálalás előtt díszítheted narancsszeletekkel vagy darált dióval.
A narancsszeleteket érdemes kandírozni, hogy ne száradjanak ki.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a darált diót és a sütőport.
A diót érdemes felhasználás előtt megpirítani, mert így intenzívebb lesz az íze.
Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosítsd fel, majd egyenként add hozzá a tojásokat, jól elkeverve minden hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat is érdemes előtte kivenni a hűtőből.
Reszeld bele a narancs héját, majd add hozzá a narancs levét is. Keverd össze a nedves hozzávalókat.
A narancs héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Ügyelj rá, hogy csak a narancssárga részét reszeld, a fehér része keserű.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, óvatosan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, majd előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta nem marad.
A forma aljára vágj sütőpapír kört, így könnyebben ki tudod majd venni a tortát. A sütő hőmérséklete sütőnként eltérő lehet, figyelj a tortára.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a tölteléket rátennéd.
A tortát rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy ne ázzon el az alja.
A gesztenyemasszát keverd össze a felvert tejszínnel, amíg krémes állagot nem kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A gesztenyemasszát előtte villával törd át, hogy ne legyenek benne darabok.
Vágd félbe a kihűlt tortát, és kend meg a gesztenyekrémmel. Helyezd rá a tetejét, majd vond be a maradék krémmel.
A tortát éles késsel vágd ketté, hogy ne törjön össze. A krémet egyenletesen kend el a tortán.
Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd csorgasd a torta tetejére díszítésként.
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd fel, ne közvetlenül a tűzön, mert megéghet. A csokoládét egyenletesen csorgasd a torta tetejére.
Tálalás előtt díszítheted narancsszeletekkel vagy darált dióval.
A narancsszeleteket érdemes kandírozni, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.