Friss lime-mal készült ghugni zöldborsóval és korianderrel tálalva

Ghugni friss lime-mal

A ghugni egy hagyományos indiai étel, amelyet főként zöldborsóval készítenek. Az étel a fűszeres és friss ízek kombinációja, mely a lime és koriander adta frissességgel egy különleges élményt nyújt. A lime hozzáadása nemcsak frissítő, hanem segít az étel ízeinek kiegyensúlyozásában is. Kiváló választás minden étkezéshez, különösen akkor, ha egy könnyű, gyors, de mégis ínycsiklandó fogásra vágysz. Az étel gyorsan elkészíthető, és gazdag vitaminokban, így tökéletes választás a hétköznapokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hüvelyes zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Friss koriander
2 ek. Friss lime leve
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Kömény
1 tk. Curry por
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomot hámozd meg és apróra kockázd fel.

    A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágd, hogy gyorsan átpiruljanak és intenzívebb ízt adjanak az ételnek.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a köményt és a curry port, és pirítsd meg őket 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A fűszereket érdemes pirítani, mert így intenzívebb ízt adnak az ételnek. Ne hagyd őket túl sokáig, mert könnyen megéghetnek!

    3

    Ezután add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és párold őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Párolás közben folyamatosan kevergesd, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem szépen puhuljon meg.

    4

    Tedd hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót és friss lime levét. Keverd jól össze, és hagyd, hogy a paradicsom levet eresszen.

    Ha a paradicsom túl kemény, egy kis vízzel segítheted a levét gyorsabban kihozni.

    5

    Add hozzá a hüvelyes zöldborsót, és jól keverd el. Főzd össze az egészet közepes lángon 10-15 percig, amíg a borsó megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzési időt, előre megfőzheted a borsót, vagy használhatsz fagyasztott borsót.

    6

    Miután elkészült, szórd rá a friss koriandert és egy kevés lime levet, hogy frissítő ízt kapjon.

    A koriandert frissen adjuk hozzá, hogy megőrizze intenzív ízét és színét.