A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomot hámozd meg és apróra kockázd fel.
A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágd, hogy gyorsan átpiruljanak és intenzívebb ízt adjanak az ételnek.
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a köményt és a curry port, és pirítsd meg őket 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
A fűszereket érdemes pirítani, mert így intenzívebb ízt adnak az ételnek. Ne hagyd őket túl sokáig, mert könnyen megéghetnek!
Ezután add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és párold őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Párolás közben folyamatosan kevergesd, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem szépen puhuljon meg.
Tedd hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót és friss lime levét. Keverd jól össze, és hagyd, hogy a paradicsom levet eresszen.
Ha a paradicsom túl kemény, egy kis vízzel segítheted a levét gyorsabban kihozni.
Add hozzá a hüvelyes zöldborsót, és jól keverd el. Főzd össze az egészet közepes lángon 10-15 percig, amíg a borsó megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnéd a főzési időt, előre megfőzheted a borsót, vagy használhatsz fagyasztott borsót.
Miután elkészült, szórd rá a friss koriandert és egy kevés lime levet, hogy frissítő ízt kapjon.
A koriandert frissen adjuk hozzá, hogy megőrizze intenzív ízét és színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.