Gigantes plaki burgonyával, tálalva petrezselyemmel és friss kenyérrel

Gigantes plaki burgonyával

A gigantes plaki egy tradicionális görög étel, amely szaftos paradicsomos szószban sült babot tartalmaz. A burgonya hozzáadása még gazdagabbá teszi az ételt, miközben a mediterrán ízeket megőrzi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gigantes bab
4 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsom püré
100 ml Vörösbor
1 csipet Cukor
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Burgonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.

    A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma segít megerősíteni az étel ízét, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    3

    Add hozzá a paradicsom pürét, a vörösbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.

    A vörösbor hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és különleges mélységet ad neki.

    4

    A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.

    A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.

    5

    A burgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd meg külön edényben, amíg megpuhul.

    A burgonya kockákban történő főzése segít abban, hogy egyenletesen megpuhuljon.

    6

    Amikor a burgonya kész, add hozzá a babhoz, és főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A burgonya még ízesebbé teszi a babot, miközben gazdagítja az ételt.

    7

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.

    A friss petrezselyem kiemeli az étel frissességét és szép színt ad neki.