A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.
A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma segít megerősíteni az étel ízét, így fontos, hogy ne hagyd ki.
Add hozzá a paradicsom pürét, a vörösbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.
A vörösbor hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és különleges mélységet ad neki.
A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.
A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.
A burgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd meg külön edényben, amíg megpuhul.
A burgonya kockákban történő főzése segít abban, hogy egyenletesen megpuhuljon.
Amikor a burgonya kész, add hozzá a babhoz, és főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A burgonya még ízesebbé teszi a babot, miközben gazdagítja az ételt.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.
A friss petrezselyem kiemeli az étel frissességét és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.