Ginger Gyoza tálalva szójaszószos tálkával

Ginger Gyoza – friss, karakteres íz

A gyoza Japánba a kínai jiaozi tésztabatyukból került át, ahol új életre kelt a pirított-párolt elkészítési móddal. A Ginger Gyoza különlegessége a frissen reszelt gyömbérben rejlik, amely nemcsak aromát, hanem enyhe csípősséget is kölcsönöz az ételnek. A konyha megtelik az ünnepi hangulattal, miközben a Ginger Gyoza lassan elkészül. A gyömbér fűszeres illata és a piruló tészta együttese olyan érzést kelt, mintha egy japán utcai étkezdébe csöppennénk. A gyömbér használata több mint egyszerű ízesítés – segíti az emésztést, és különösen jól illik a könnyű pulykahúshoz. Fontos, hogy friss gyömbért használjunk, és ne port, mert így lesz igazán intenzív és üde az íze. Tökéletes választás egy könnyed, mégis izgalmas vacsorához vagy egy különleges vendégváráshoz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Darált pulykahús
150 g Finomra vágott kínai kel
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Újhagyma
20 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és aprítsd fel a kínai kelt és az újhagymát, reszeld le a sárgarépát. A friss gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. Tipp: a gyömbért érdemes fagyasztani előtte, így könnyebb reszelni.

    2

    Egy nagy keverőtálban vegyítsd a darált pulykahúst a zöldségekkel, a gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és szezámolajjal. Keverd alaposan össze, hogy a gyömbér friss aromája jól eloszoljon. Tipp: ne keverd túl sokáig, mert akkor a töltelék túl tömör lehet.

    3

    Vegyél egy gyoza lapot, helyezz a közepére egy teáskanálnyi tölteléket. Nedvesítsd be a széleit vízzel, majd hajtsd félbe, és készíts 3-4 kis redőt az egyik oldalon. Nyomd össze a széleit, hogy jól záródjon. Tipp: ne tölts túl sokat, különben nehéz lesz lezárni.

    4

    Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezd bele a gyozákat a lapos oldalukon. Pirítsd 2-3 percig, amíg szép aranybarnák lesznek. Tipp: használj közepes lángot, hogy ne égjenek meg hirtelen.

    5

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, majd párold a gyozákat 6-7 percig, hogy a töltelék teljesen átfőjön, és a tészta megpuhuljon. Tipp: figyelj arra, hogy a víz el ne fogyjon teljesen, különben leéghet.

    6

    Miután a víz elpárolgott, vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy újra ropogós legyen az alja. Ez adja meg a gyoza különleges állagát – kívül ropogós, belül puha.

    7

    Tálald frissen, szójaszósszal vagy gyömbéres mártogatóval. Tipp: ha igazán friss ízélményre vágysz, keverj egy kevés citromlevet a mártásba a gyömbér mellé.