A gluténmentes lisztet, cukrot, élesztőt és sót keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, és keverd simára. Tipp: gluténmentes lisztnél a tészta állaga eltérhet – szükség lehet több vízre vagy lisztre, figyelj az állagra!
A gluténmentes lisztek viselkedése eltér a hagyományos búzaliszttől. Érdemes először a megadott mennyiség 80%-át hozzáadni a folyadékhoz, majd fokozatosan adagolni a maradékot, amíg a megfelelő állagot el nem éred.
Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 1 óráig, amíg megduplázódik. Tipp: a sütő világítása kellemes hőt biztosít, különösen hidegebb napokon.
A kelesztéshez használhatsz nedves, meleg törlőkendőt a tál letakarására. Ez megakadályozza a tészta kiszáradását.
Oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva tedd a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold 10–12 percig. Tipp: a gluténmentes tészta érzékenyebb, óvatosan bánj vele!
A sütőpapír használata elengedhetetlen, különben a bucik leragadnak a pároló aljára. A párolás során figyelj a vízszintre, hogy ne fogyjon ki teljesen.
A sertéshúst vágd apró kockákra, majd kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a char siu szószt, és főzd össze néhány percig, míg a hús szaftos és ízes lesz. Tipp: hagyd egy picit karamellizálódni, így mélyebb ízeket kapsz.
A húst magas hőfokon pirítsd, hogy kérget kapjon, majd vedd lejjebb a lángot, mielőtt hozzáadod a szószt, így elkerülheted az odaégést.
Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a meleg char siu húsból, és azonnal tálald. Tipp: kínálhatod friss uborkaszeletekkel vagy újhagymával is a frissességért.
A bucikat közvetlenül a párolás után töltsd meg, mert különben kiszáradhatnak. Ha előre elkészíted a húst, melegítsd fel tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.