GlutĂ©nmentes palacsinta frissen sĂŒtve

Gluténmentes palacsinta

A palacsinta a vilĂĄg egyik legnĂ©pszerƱbb desszertje, azonban a glutĂ©nĂ©rzĂ©kenyek szĂĄmĂĄra a hagyomĂĄnyos verziĂł nem megfelelƑ. Ez a glutĂ©nmentes palacsinta recept egy tökĂ©letes alternatĂ­va, amely ugyanolyan finom Ă©s puha, mint az eredeti vĂĄltozat. A glutĂ©nmentes lisztkeverĂ©k hasznĂĄlatĂĄval könnyed, lĂ©gies tĂ©sztĂĄt kapunk, amely jĂłl harmonizĂĄl bĂĄrmilyen töltelĂ©kkel. Ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs reggelire, desszertkĂ©nt vagy akĂĄr egy gyors, Ă©des fogĂĄskĂ©nt is, amelyet bĂĄtran fogyaszthatnak glutĂ©nmentes diĂ©tĂĄt követƑk is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g GlutĂ©nmentes lisztkeverĂ©k
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 20 g Kristálycukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 2 ek. Napraforgóolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tålban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, a cukrot, a sót és a vaníliås cukrot.

    A szåraz hozzåvalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlåst a tésztåban.

    2

    Add hozzå a tojåsokat, majd fokozatosan öntsd hozzå a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztåt kapj.

    A fokozatos adagolĂĄs Ă©s a folyamatos keverĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. Ha mĂ©gis maradnak csomĂłk, szƱrd ĂĄt a tĂ©sztĂĄt.

    3

    Hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt 15-20 percig, hogy az összetevƑk megfelelƑen összeĂ©rjenek Ă©s a tĂ©szta rugalmasabb legyen.

    A pihentetĂ©s sorĂĄn a liszt felszĂ­vja a nedvessĂ©get, Ă­gy a palacsinta könnyebben sĂŒthetƑ Ă©s kevĂ©sbĂ© szakad.

    4

    Egy serpenyƑt kenj ki kevĂ©s olajjal, Ă©s forrĂłsĂ­tsd fel közepes lĂĄngon.

    A serpenyƑnek elĂ©g forrĂłnak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor megĂ©g.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄl tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s egyenletesen oszlasd el. SĂŒsd 2-3 percig, amĂ­g a szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyƑtƑl, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintåt, ha a tetején buborékok jelennek meg és a szélei aranybarnåk.

    6

    IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, idƑnkĂ©nt Ășjraolajozva a serpenyƑt.

    Ha a serpenyƑ szĂĄraznak tƱnik, vagy a palacsinta elkezd ragadni, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s olajat.

    7

    A kĂ©sz palacsintĂĄkat tĂĄlald friss gyĂŒmölcsökkel, mĂ©zzel vagy lekvĂĄrral Ă­zlĂ©s szerint.

    A melegen tartott palacsintĂĄk finomabbak. Ehhez hasznĂĄlhatsz egy sĂŒtƑtĂĄlat, amit alacsony hƑfokon tartasz.