Goat stew tálalva rizzsel és korianderrel

Goat stew (afrikai kecskeragu)

A Goat stew, vagyis az afrikai kecskeragu, a kontinens egyik legismertebb tradicionális fogása, amelyet generációk óta készítenek. Az étel különleges fűszerkombinációja és lassú főzése garantálja a gazdag és mély ízvilágot. Az afrikai konyha különlegességei közé tartozik ez az étel, amelyet gyakran rizzsel vagy kenyérrel tálalnak. Az ízek harmóniája és a szaftos kecskehús minden alkalmat ünnepivé varázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Kecskehús (kockázva)
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
20 g Friss gyömbér
4 db Paradicsom
2 db Paprika
50 ml Növényi olaj
1 tk.
1 tk. Bors
15 g Fűszerek (kurkuma, koriander, római kömény)
500 ml Víz
10 g Friss koriander (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a kecskehúst kockázd fel, a hagymát, fokhagymát és a gyömbért vágd apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteld fel.

    A hús felkockázásánál figyelj arra, hogy körülbelül egyforma méretűek legyenek a darabok, így egyenletesen fognak átsülni. A gyömbért reszelve is használhatod.

    2

    Hevíts olajat egy nagy edényben, és pirítsd meg a kecskehús kockákat, amíg barnára sülnek. Ezután vedd ki, és tedd félre.

    A húst több részletben pirítsd, hogy ne hűljön le az edény, és a hús szépen megpiruljon, ne pedig párolódjon.

    3

    Az edényben párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd tovább 2-3 percig.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát és gyömbért csak a végén add hozzá, mert könnyen megégnek és keserű ízt adnak.

    4

    Tedd hozzá a szeletelt paradicsomot és paprikát, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom szószos állagúvá nem válik.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot vagy paradicsompasztát is. A paprika fajtája ízlés szerint választható.

    5

    Szórd bele a fűszereket (kurkuma, koriander, római kömény), és keverd alaposan össze, hogy a zöldségek átvegyék az ízeket.

    A fűszereket enyhén pirítsd meg a zöldségekkel együtt, így jobban kiengedik az aromájukat. Vigyázz, hogy ne égesd meg őket.

    6

    Helyezd vissza a kecskehúst az edénybe, és öntsd fel vízzel. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.

    Ha van időd, a húst lassú tűzön főzd, így még omlósabb lesz. A főzés során ellenőrizd a víz mennyiségét, és pótold, ha szükséges.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kínáld főtt rizzsel vagy kenyérrel.

    A koriandert csak tálalás előtt szórd meg, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. A ragut kínálhatod kuszkusszal vagy polentával is.