Frissen k茅sz眉lt Gobi Bhaji, ropog贸s karfiol goly贸kkal

Gobi Bhaji

A Gobi Bhaji egy tradicion谩lis indiai 茅tel, amelyet az utcai 茅tkez茅seken szolg谩lnak fel. Az 茅tel alapja a karfiol, amelyet f疟szeres, ropog贸s goly贸kk谩 form谩lnak, 茅s k眉l枚nf茅le f疟szerekkel 铆zes铆tenek. A Gobi Bhaji rendk铆v眉l n茅pszer疟 az indiai konyh谩ban, k眉l枚n枚sen reggelire vagy uzsonn谩ra. A f疟szeres karfiol goly贸kat chutney-val vagy k眉l枚nf茅le sz贸szokkal t谩lalj谩k.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
1 db Karfiol
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g B煤zaliszt
1 db Hagyma
2 db Z枚ld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. K枚m茅ny
1 tk. Garam masala
1 tk. S贸
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A karfiolt v谩gd kisebb r贸zs谩kra, majd f艖zd meg s贸s v铆zben, am铆g megpuhul.

    A karfiol ne legyen t煤lf艖zve, hogy meg艖rizze a text煤r谩j谩t 茅s ne essen sz茅t.

    2

    A hagym谩t, fokhagym谩t 茅s z枚ld chilit apr贸ra v谩gd, majd egy serpeny艖ben pir铆tsd meg egy kev茅s olajon.

    Ha szeretn茅d, pir铆thatsz egy kev茅s gy枚mb茅rt is a hagym谩val egy眉tt, hogy m茅g intenz铆vebb legyen az 铆z.

    3

    A megf艖tt karfiolt t枚rd 枚ssze vill谩val, majd add hozz谩 a pir铆tott hagym谩t, fokhagym谩t, k枚m茅nyt, garam masal谩t 茅s s贸t.

    A karfiol p眉r茅s铆t茅s茅n茅l 眉gyelj arra, hogy ne legyen t煤l p茅pes, ink谩bb durv谩bbra hagyva.

    4

    A b煤zalisztet 茅s rizslisztet keverd 枚ssze, 茅s form谩lj kis goly贸kat a karfiolos kever茅kb艖l.

    Ha t煤l l谩gy a t茅szta, adj hozz谩 m茅g egy kis rizslisztet, hogy k枚nnyebben form谩zhat贸 legyen.

    5

    Meleg铆tsd fel az olajat egy serpeny艖ben, 茅s s眉sd a Gobi Bhaji-kat aranybarn谩ra.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet seg铆t abban, hogy a goly贸k k铆v眉l ropog贸sak legyenek 茅s ne sz铆vj谩k fel az olajat.

    6

    Miut谩n elk茅sz眉ltek, szedd ki a Gobi Bhaji-kat, 茅s tedd pap铆rt枚rl艖re, hogy lecs枚p枚gjenek az olajr贸l.

    A pap铆rt枚rl艖 seg铆t, hogy az olaj ne 谩ztassa el a Bhaji-t, 茅s meg艖rzi a ropog贸s text煤r谩t.