A lótuszgyökeret hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre vagy csíkokra. Főzd sós vízben 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
A lótuszgyökér könnyen átszúrható, ha megpuhult, de ne főzd túl, mert elveszítheti ropogós állagát.
Közben egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz (kb. 1 perc).
A fokhagymát figyeld, hogy ne égjen meg, mert ez keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot, majd keverd jól össze. Hagyjuk, hogy a szósz felforrjon és egy kicsit sűrűsödjön.
A mirin édes, enyhén alkoholos ízt ad a szósznak, így ha szeretnéd, egy pici extra cukorral még édesítheted.
A megfőtt lótuszgyökeret tedd egy tálba, öntsd rá a kész szószt, majd szórd meg szezámmaggal és jól keverd össze.
A szezámmag pörkölése még intenzívebb ízt ad, így ha van időd, egy kicsit pörkölheted őket a serpenyőben.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, ha szeretnéd, hogy még frissebb és ízesebb legyen.
Ha nincs koriandered, a petrezselyem is jól működik. A koriander a zöldségek és a szezámmag édes-sós ízét remekül kiegyensúlyozza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.