A rizst alaposan mosd meg, hogy a felesleges kemikáliák eltávolításra kerüljenek. Tedd egy fazékba és öntsd rá a vizet.
A rizs alapos átmosása segít abban, hogy a congee kellemesebb textúrájú legyen, és elkerüld a kemikáliákat.
Főzd a rizst a vízben alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg teljesen megpuhul, és kásás állagú lesz. Ez körülbelül 30-40 percig tart.
Ne hagyd felügyelet nélkül a rizst, hogy elkerüld a túlfolyást. Kevergetve kell főzni.
A gombákat szeleteld fel vékonyra, és a fokhagymát, valamint a gyömbért aprítsd fel.
A shiitake gomba mélyebb ízt ad a congee-nek, de használhatsz bármilyen más gombát is.
A felaprított gombát egy serpenyőben pirítsd meg szezámolajon 5-7 percig, amíg meg nem puhul és enyhén megpirul.
A pirítás során a gomba egyre intenzívebb ízt kap, és illatos lesz.
Amikor a rizs megfőtt, add hozzá a megpirított gombát, fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és egy csipet sót. Keverd össze alaposan.
Ha túl sűrű a congee, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Tálald a congee-t melegen, friss korianderrel és egy kis szezámolajjal a tetején.
A koriander frissességet ad, míg a szezámolaj gazdag ízt biztosít az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.