Gombás gamjatang, koreai fűszeres leves, lime-mal és korianderrel tálalva

Gombás gamjatang

A gamjatang egy hagyományos koreai étel, amelyet sertéshússal és különféle zöldségekkel készítenek. A fűszeres és gazdag leves fő összetevője a tamarind paszta, amely savanykás ízt ad, és a húsos alapot egészíti ki. A gombás gamjatang változata egy különleges ízélményt nyújt a shiitake vagy barna csiperke gomba hozzáadásával. Ez az étel rendkívül tápláló és gazdag ízvilágú, tökéletes választás hideg téli napokon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (csonttal)
3 db Burgonya
200 g Gomba (shiitake vagy barna csiperke)
5 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 szál Póréhagyma
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmagolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst darabold kisebb szeletekre, és tedd egy nagy lábasba. Önts hozzá vizet, hogy teljesen ellepje, és kezd el főzni közepes lángon.

    A hús darabokat ne vágd túl kicsire, mert így jobban megőrzi az ízét és textúráját főzés közben.

    2

    Amíg a hús fő, a burgonyát hámozd meg, és vágd nagyobb kockákra. A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel.

    A burgonyát a megfelelő méretűre vágd, hogy ne főzzön túl gyorsan, de a gomba és hús is megfelelően megpuhuljon.

    3

    A fokhagymát és gyömbért pépesítsd, majd a póréhagymát apróra vágd.

    A gyömbér és fokhagyma aromáját az étel főzése közben fokozatosan adja ki, ha nem túl durván zúzod őket.

    4

    A főzés során a húsnak legalább 1 órán keresztül kell főnie, hogy igazán ízes legyen. Ekkor add hozzá a burgonyát és a gombát.

    A hosszú főzési idő alatt a hús ízletesen átadja a levét, és a zöldségek is jól összesimulnak az ízekkel.

    5

    Miután a burgonya és gomba megpuhult, add hozzá a tamarind pasztát, szójaszószt és szezámmagolajat. Sóval és borssal ízesítsd.

    A tamarind paszta egy kis savanykás ízt ad a levesnek, és jól kiegészíti a sós szójaszósz karakterét.

    6

    Főzd tovább 15-20 percig, amíg az összes íz összeér és a leves gazdag, tartalmas állagot kap.

    A gamjatang legjobb, ha egy kicsit pihentetve tálalod, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    7

    Tálald forrón, és díszítsd friss korianderrel vagy apróra vágott póréhagymával.

    A friss koriander frissességet ad, és nagyszerűen illik a fűszeres gombás és húsos leveshez.