Gombás Sujebi, koreai tészta leves gombával és póréhagymával

Gombás Sujebi

A Gombás Sujebi egy koreai klasszikus étel, amely a friss tésztát gombás levesben főzi. A gomba gazdag íze jól illeszkedik a friss tésztához, míg a póréhagyma és fokhagyma ízesítik a levest. Ez a kényelmes, tápláló étel tökéletes választás egy hideg téli napon, hogy melegítsen és feltöltsön energiával.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
250 ml Meleg víz
1 tk.
1 db Tojás
1 ek. Búzaliszt
200 g Gomba (pl. csiperke)
1 l Húsleves alap
1 szál Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót tedd egy tálba, majd add hozzá a meleg vizet. Keverd össze, és gyúrd a tésztát addig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, ha túl lágy, adj hozzá lisztet.

    2

    A kész tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy pihenjen, és könnyebb legyen nyújtani.

    Pihentesd a tésztát letakarva, hogy ne száradjon ki.

    3

    A gombát és a póréhagymát apróra vágd, majd egy fazékban kezdd el főzni a húsleves alapot a hagymákkal és a gombával.

    A gomba íze a levesben remekül kibontakozik, és a póréhagyma is gazdagítja az ízvilágot.

    4

    Amikor a húsleves felforr, vékonyra nyújtsd ki a tésztát, és kézzel tépd kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez.

    A tészta darabokat kézzel tépd, hogy rusztikusabb textúrájú legyen, ami a Sujebi jellegzetessége.

    5

    Hagyjuk főni a tésztát a levesben 5-7 percig, amíg meg nem puhul.

    Ne keverd túl erősen, hogy a tésztadarabok ne törjenek össze.

    6

    Tálald forrón, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kis pörkölt szezámmagot vagy pirospaprikát a tetejére.

    A pörkölt szezámmag különleges ízt ad, és gazdagítja a tál ízvilágát.