Gombás Sundae, japán étel friss tojással, pirított gombával és szezámmaggal

Gombás Sundae

A Gombás Sundae egy hagyományos japán étel, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. A különleges ízesítésű rizs és a pirított gomba kombinációja mellett a lágy tojás különleges élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed étkezéshez, amely friss és gazdag ízeket kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt rizs
2 lap Szárított alga (nori)
100 g Gomba (pl. shiitake)
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzzük meg a rizst az előírt módon, majd tartsuk melegen.

    A rizs legyen frissen főzve, hogy a textúrája megfelelő legyen a sundaehoz.

    2

    A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben, szezámolajon megpirítjuk őket.

    A gomba gyorsan megpirul, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

    3

    A tojást egy serpenyőben készítsük el lágyra, majd tartsuk melegen.

    A tojásnak lágy sárgájúnak kell lennie, hogy a sundae szétfolyó textúrája megfelelő legyen.

    4

    A nori algát vágjuk apró darabokra, és szórjuk rá a kész rizsre.

    A nori ízletes kiegészítője a dishnek, és különleges textúrát ad.

    5

    A pirított gombát és a tojást helyezzük a rizs tetejére, majd szórjuk meg szezámmaggal.

    A friss citromlé egy finom frissítő ízt ad a tálhoz, próbáljuk meg egy kis mennyiséget hozzáadni.

    6

    Tálaljuk az ételt frissen, a friss zöldhagymával és szezámmaggal díszítve.