Az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony szeletekre, az olívabogyót pedig félbe vagy karikára szeleteld.
A zöldségeket lehetőleg egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen oszlanak el a gofrin.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beletennéd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá az uborkát, paradicsomot, lilahagymát és az olívabogyókat.
A gofrikat hagyd egy rácson hűlni, hogy ne ázzanak el. A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt tedd rá, hogy frissek maradjanak.
Morzsolj rá feta sajtot, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A feta sajtot egyenletesen morzsold rá a gofrira, hogy mindenhol legyen belőle. A legjobb minőségű olívaolajat használd az ízélmény fokozásához.
Szórd meg friss oregánóval, és tálald frissen, opcionálisan extra olívabogyóval vagy balzsamecettel.
A friss oregánót csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá. A balzsamecet pikáns ízt ad a gofrinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.