Görög salátás gofri feta sajttal és olívabogyóval

Görög Saláta Gofri

A görög saláta az egyik legismertebb mediterrán fogás, amelyet friss és ropogós zöldségek, feta sajt és olívabogyó alkotnak. Eredetileg Görögországból származik, és a világ minden táján népszerűvé vált egyszerűsége és ízletes kombinációja miatt. Ebben a receptben ezt a frissítő salátát egy ropogós gofrira helyezzük, amely tökéletes alapot biztosít a sós és savanykás ízekhez. Ha szereted a mediterrán konyhát és a különleges sós gofrikat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
100 g Uborka
100 g Paradicsom
50 g Fekete olívabogyó
50 g Lilahagyma
100 g Feta sajt
1 tk. Oregánó
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony szeletekre, az olívabogyót pedig félbe vagy karikára szeleteld.

    A zöldségeket lehetőleg egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen oszlanak el a gofrin.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beletennéd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.

    7

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá az uborkát, paradicsomot, lilahagymát és az olívabogyókat.

    A gofrikat hagyd egy rácson hűlni, hogy ne ázzanak el. A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt tedd rá, hogy frissek maradjanak.

    8

    Morzsolj rá feta sajtot, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A feta sajtot egyenletesen morzsold rá a gofrira, hogy mindenhol legyen belőle. A legjobb minőségű olívaolajat használd az ízélmény fokozásához.

    9

    Szórd meg friss oregánóval, és tálald frissen, opcionálisan extra olívabogyóval vagy balzsamecettel.

    A friss oregánót csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá. A balzsamecet pikáns ízt ad a gofrinak.