Görögdinnyés fagylalt tálalva

Görögdinnyés fagylalt

A görögdinnyés fagylalt tökéletes választás a forró nyári napokra. A görögdinnye lédússága és frissessége hűsítő élményt nyújt, miközben a tejszín és a tej lágy krémességet biztosít. Egy falat ebből a fagylaltból garantáltan felfrissít a legmelegebb napokon is!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss görögdinnye (mag nélkül, pürésítve)
100 g Kristálycukor
30 ml Frissen facsart citromlé
200 ml Tejszín
150 ml Tej
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd fel a görögdinnyét, távolítsd el a magokat, és turmixold simára egy nagy tálban.

    A dinnye magjainak eltávolításához használj egy éles kést vagy egy magozót. A sima püré érdekében turmixold addig, amíg teljesen homogén nem lesz.

    2

    Egy külön kis lábosban keverd össze a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon melegítsd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyd kihűlni.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a fagylaltban kristályos maradhat. Ne forrald, csak melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad.

    3

    A görögdinnye püréhez add hozzá a tejszínt, a tejet, a vaníliakivonatot és a kihűlt cukros keveréket, majd keverd össze alaposan.

    Használj hideg tejszínt és tejet, ez segíti a fagylalt krémesebb állagának elérését. Ne keverd túl, csak amíg az összetevők éppen össze nem állnak.

    4

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a tartály megfelelően le van hűtve, különben a fagylalt nem fog megfelelően megfagyni.

    5

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori keverés segít abban, hogy a fagylalt krémesebb legyen. Ha van rá lehetőséged, használd a fagyasztó legmélyebb pontját, ahol a leghidegebb van.

    6

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ne hagyd túl sokáig kint, mert a fagylalt megolvad. Pár perc éppen elég ahhoz, hogy könnyebben tudd adagolni.