Friss gözleme tojással, spenóttal és fetával tálalva

Gözleme tojással

A gözleme, a török konyha egyik híres finomsága, már évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. A tojással, spenóttal és fetával készült változata egy igazi ínycsiklandó étel, amely minden korosztály számára élvezetes. A tészta omlós, míg a töltelék gazdag és krémes. A tökéletes egyensúlyt a friss tojás és a spenót adja, a feta pedig egy kis extra ízt kölcsönöz neki. Egy könnyed étkezéshez ideális választás, amely bármikor jól esik, akár reggelire, akár vacsorára. A tészta gyorsan elkészíthető, és a tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, akár hússal is készíthetjük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Víz
1 tk.
1 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
100 g Feta sajt
150 g Spenót
2 ek. Olívaolaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd össze, amíg összeáll a tészta.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, de ne legyen túl lágy!

    2

    Dagaszd meg a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd formálj belőle egy gombócot. Fedd le, és hagyd pihenni 15 percig.

    A pihentetett tészta könnyebben nyújtható lesz, és nem fog túlságosan elrepedni sütés közben.

    3

    Közben a spenótot mosd meg, és aprítsd fel. A fetát morzsold össze, majd törd fel a tojásokat.

    A spenótot ne hagyd túl sokáig párolódni, hogy friss, zöld színét megőrizze!

    4

    A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Az egyik felére tedd rá a spenótot, a tojást és a fetát.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta könnyen össze lehessen hajtani.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd óvatosan nyomkodd össze a széleit, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.

    Használhatsz egy villát is a szélek összenyomására, hogy biztosan záródjon a tészta.

    6

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a gözlemét mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

    Ne süsd túl, mert akkor a tészta kemény lesz. Ha szeretnéd, kenheted olívaolajjal a tetejét sütés közben, hogy ropogósabb legyen.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a friss, tojásos gözlemét!