A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd össze, amíg összeáll a tészta.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, de ne legyen túl lágy!
Dagaszd meg a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd formálj belőle egy gombócot. Fedd le, és hagyd pihenni 15 percig.
A pihentetett tészta könnyebben nyújtható lesz, és nem fog túlságosan elrepedni sütés közben.
Közben a spenótot mosd meg, és aprítsd fel. A fetát morzsold össze, majd törd fel a tojásokat.
A spenótot ne hagyd túl sokáig párolódni, hogy friss, zöld színét megőrizze!
A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Az egyik felére tedd rá a spenótot, a tojást és a fetát.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta könnyen össze lehessen hajtani.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd óvatosan nyomkodd össze a széleit, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.
Használhatsz egy villát is a szélek összenyomására, hogy biztosan záródjon a tészta.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a gözlemét mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
Ne süsd túl, mert akkor a tészta kemény lesz. Ha szeretnéd, kenheted olívaolajjal a tetejét sütés közben, hogy ropogósabb legyen.
Tálald melegen, és élvezd a friss, tojásos gözlemét!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.