Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd 30 percig hűtőben.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz. A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is.
A krémhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, friss gránátalmalét és óvatosan keverd hozzá a gránátalma magokat. Hűtsd le 30 percre, hogy sűrű és könnyen tölthető legyen.
A gránátalmalé helyett használhatsz egy kevés citromlevet is. A krémnek elég sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon ki a cannoli héjból.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Vágj 10x10 cm-es négyzeteket, majd tekerd fel fém cannoli formákra. A széleket nedvesítsd be, majd nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy a cannoli ropogós legyen. A széleket alaposan nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára. Tedd papírtörlőre lecsepegni, majd ha kihűlt, óvatosan húzd le a formákról.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a cannoli gyorsan megsüljön és ne szívja meg magát olajjal. A cannolit óvatosan húzd le a formáról, nehogy eltörjön.
A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a gránátalmás krémmel. Figyelj arra, hogy egyenletesen töltsd meg mindkét végét. Csak tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.
A cannolit csak tálalás előtt töltsd meg, mert a krém átáztatja a tésztát, és elveszti a ropogósságát.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A gránátalma édeskés-savanykás íze remekül ellensúlyozza a mascarpone lágy krémességét. A letisztult tálalás bőven elegendő – díszítés nem szükséges.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el a krém nedvességétől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.