Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
A zselatinlapokat egyesével áztasd be, hogy ne ragadjanak össze.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés segít, hogy a vanília íze jobban átjárja a tejszínt.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a panna cotta.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen.
Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A hűtőben a panna cotta teljesen megszilárdul és könnyen kifordítható a formából.
Tálalás előtt öntsd a gránátalmaszószt a panna cotta tetejére, és szórd meg friss gránátalma magokkal.
A gránátalmaszósz helyett használhatsz más gyümölcsszószt is, például málnaszószt vagy erdei gyümölcs szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.