A lazacfilét tisztítsuk meg alaposan, és helyezzük egy nagy, lapos tálra. Fontos, hogy a hal bőrét is eltávolítsuk, ha azt nem szeretnénk benne hagyni.
A filét akkor is elkészíthetjük bőrrel, ha szeretnénk, de a bőr nélküli változat könnyebben szeletelhető.
Keverjük össze a sót, cukrot és feketeborsot egy tálban, majd szórjuk rá a lazac mindkét oldalára. A só és cukor keverékét alaposan dörzsöljük a halhúsba.
Ez a keverék segít a hal ízesítésében és megőrzi annak frissességét is.
Szórjuk meg a lazacot friss kamillával, majd öntsük rá a tárkonyecetet. A kamilla és az ecet frissítő ízt ad a halnak, miközben segíti a pácolást.
Ha nem találsz friss kamillát, használhatsz szárított kamillát is, de ne túl sokat, mert az íze erősebb.
Fóliázzuk le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább 12 órára, hogy a hal teljesen átvegye az ízeket. Az érlelési idő meghosszabbítása fokozza az ízélményt.
Ha még intenzívebb ízre vágyunk, akár 24 órán keresztül is pihentethetjük a lazacot.
Miután a hal pihent, vegyük ki a hűtőből, és szedjük le róla a felesleges só-cukor keveréket. Szeleteljük fel vékonyan, és tálaljuk friss salátával vagy pirított kenyérrel.
A gravlaxot remekül lehet tálalni egy kis kaporral vagy friss citrommal, hogy még frissítőbb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.