Grillezett ananászos-fehércsokis macaronok tálalva

Grillezett ananászos-fehércsokis macaron

A macaronok eredete egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor Katalin de’ Medici hozta be Franciaországba. Azóta a világ egyik legikonikusabb desszertjévé váltak. Ez az egzotikus változat a klasszikus macaronokat egy különleges grillezett ananászos-fehércsokoládés krémmel egészíti ki, amely új dimenziót ad az édességnek. Az enyhén karamellizált ananász természetes édessége tökéletesen harmonizál a fehércsokoládé selymességével, így ez az édesség igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Fehércsokoládé
50 ml Tejszín
100 g Friss ananász
10 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban keverd össze. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes és stabil habot nem kapsz.

    A mandulalisztet szitáld át a porcukorral, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    A tojásfehérjéhez óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és sűrű legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert akkor a macaronok nem fognak szépen felemelkedni.

    A keverésnél alkalmazd a 'hajtogatás' technikát: egy spatula segítségével alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd a masszát.

    3

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj kis kör alakú adagokat a masszából. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    Használj habzsákot és kerek nyomócsövet a pontos és egyenletes méretű macaronokhoz. A pihentetés alatt a macaronok felületén hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'láb' kialakulásához sütés közben.

    4

    A macaronokat előmelegített sütőben, 150°C-on süsd 12-15 percig, amíg a héjuk kemény lesz, de belül még puha marad.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet. Érdemes egy-két macaronnal tesztelni, hogy megtaláld a tökéletes beállítást. Ha a macaronok megrepednek, a sütő túl meleg.

    5

    Amíg a macaronok sülnek, készítsd el a fehércsokoládés krémet. Melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg sima és fényes lesz. Hagyd hűlni, hogy besűrűsödjön.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. A jó minőségű fehércsokoládé használata elengedhetetlen a krém sikeréhez.

    6

    Az ananászt szeleteld fel vékony darabokra, majd egy serpenyőben vagy grillen vajon pirítsd meg néhány perc alatt, amíg enyhén karamellizálódik.

    Az ananász szeleteket sütés előtt itasd le papírtörlővel, hogy ne engedjenek túl sok levet a serpenyőben.

    7

    Ha a macaronok kihűltek, egy réteg fehércsokoládé-krémet és egy vékony szelet grillezett ananászt helyezz az egyik félre, majd helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A macaronokat párosítsd méret szerint, hogy egyformák legyenek a kész szendvicsek.

    8

    A kész macaronokat tálald egy szép tálon. Pár órát hagyd pihenni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A macaronok íze másnapra lesz a legjobb, amikor a krém átjárta a tésztát.