Grillezett báránycomb friss zöldfűszerekkel tálalva

Grillezett báránycomb zöldfűszerekkel

A grillezett báránycomb az egyik legnépszerűbb étel a mediterrán konyhában, amely friss zöldfűszerekkel és egyszerű fűszerezéssel hódít. Az aromás rozmaring és kakukkfű tökéletesen kiegészíti a bárány gazdag ízét. Ahogy a báránycomb sül a grillen, a füstös illatok és a fűszerek aromája betölti a levegőt, igazi nyári hangulatot teremtve. A tökéletes grillezett báránycomb titka a pácolás idejében és a megfelelő sütési hőmérsékletben rejlik. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízeket, próbáld ki egy kevés balzsamecettel vagy fokhagymás joghurtmártással tálalva. Ez az étel ideális választás ünnepi alkalmakra vagy baráti grillpartikra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Báránycomb
10 g Friss rozmaring
10 g Friss kakukkfű
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A báránycombot tisztítsd meg a felesleges zsírtól és hártyáktól, majd öblítsd le hideg vízzel, és töröld szárazra.

    A felesleges zsírt és hártyákat azért távolítsd el, mert sütés közben összehúzódhatnak, és deformálhatják a húst.

    2

    Készítsd el a pácot: keverd össze az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, zúzott fokhagymát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot.

    A pácot ízlés szerint variálhatod más zöldfűszerekkel is, például mentával vagy oregánóval. A citromlé helyett használhatsz vörösborecetet is.

    3

    Dörzsöld be alaposan a báránycombot a páccal, majd fedd le, és hagyd pihenni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A pácolási időt akár egy éjszakára is meghosszabbíthatod, hogy a hús még intenzívebb ízeket kapjon. A pácolás során időnként forgasd meg a húst, hogy egyenletesen érje a pác.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Helyezd rá a bepácolt báránycombot, és süsd oldalanként 8-10 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.

    A magas hőfok segít, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, ami megakadályozza a szaftok távozását. Ügyelj rá, hogy a hús ne égjen meg.

    5

    Ezután csökkentsd a hőt, és süsd további 20-25 percig, amíg a hús belseje eléri a kívánt átsültségi szintet (közepesen átsült bárány esetén 60-65°C).

    A sütési idő a hús méretétől és a grill hőmérsékletétől függ. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez. Ha a hús túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    A sütés befejeztével pihentesd a báránycombot 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetés során takard le a húst alufóliával, hogy melegen tartsd. A pihentetés után a hús könnyebben szeletelhető és szaftosabb marad.

    7

    Szeleteld fel vékonyan, és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Tálald friss salátával vagy sült zöldségekkel.

    A húst éles késsel, a rostokra merőlegesen szeleteld. Tálaláskor kínálhatsz mellé mentaszószt vagy fokhagymás mártást is.