A báránycombot tisztítsd meg a felesleges zsírtól és hártyáktól, majd öblítsd le hideg vízzel, és töröld szárazra.
A felesleges zsírt és hártyákat azért távolítsd el, mert sütés közben összehúzódhatnak, és deformálhatják a húst.
Készítsd el a pácot: keverd össze az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, zúzott fokhagymát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot.
A pácot ízlés szerint variálhatod más zöldfűszerekkel is, például mentával vagy oregánóval. A citromlé helyett használhatsz vörösborecetet is.
Dörzsöld be alaposan a báránycombot a páccal, majd fedd le, és hagyd pihenni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól átjárják a húst.
A pácolási időt akár egy éjszakára is meghosszabbíthatod, hogy a hús még intenzívebb ízeket kapjon. A pácolás során időnként forgasd meg a húst, hogy egyenletesen érje a pác.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Helyezd rá a bepácolt báránycombot, és süsd oldalanként 8-10 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.
A magas hőfok segít, hogy a hús gyorsan kérget kapjon, ami megakadályozza a szaftok távozását. Ügyelj rá, hogy a hús ne égjen meg.
Ezután csökkentsd a hőt, és süsd további 20-25 percig, amíg a hús belseje eléri a kívánt átsültségi szintet (közepesen átsült bárány esetén 60-65°C).
A sütési idő a hús méretétől és a grill hőmérsékletétől függ. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez. Ha a hús túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
A sütés befejeztével pihentesd a báránycombot 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A pihentetés során takard le a húst alufóliával, hogy melegen tartsd. A pihentetés után a hús könnyebben szeletelhető és szaftosabb marad.
Szeleteld fel vékonyan, és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Tálald friss salátával vagy sült zöldségekkel.
A húst éles késsel, a rostokra merőlegesen szeleteld. Tálaláskor kínálhatsz mellé mentaszószt vagy fokhagymás mártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.