Keverd össze a lisztet, az Ă©lesztĆt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a langyos vizet, majd gyĂșrd össze lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete legyen kĂ©zmeleg, se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, hogy az Ă©lesztĆ megfelelĆen aktivĂĄlĂłdjon.
Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄig, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©szta kelĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a sĂŒtĆ, amit elĆmelegĂtettĂ©l 50°C-ra, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy a sĂŒtĆ ne legyen tĂșl meleg.
A csirkemellet szeleteld vĂ©kony csĂkokra, sĂłzd, borsozd, Ă©s kevĂ©s olĂvaolajjal kend be. Grillezd forrĂł serpenyĆben 4-5 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒl. Hagyd kihƱlni.
A csirkemellet ne grillezd tĂșl, mert kiszĂĄradhat. Fontos, hogy a belseje is ĂĄtsĂŒljön.
AprĂtsd fel a fokhagymĂĄt, Ă©s egy serpenyĆben kevĂ©s olĂvaolajon pirĂtsd meg. Add hozzĂĄ a paradicsomszĂłszt, a bazsalikomot, az oregĂĄnĂłt Ă©s a fekete borsot. FĆzd 5 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A paradicsomszĂłszhoz adhatsz egy kevĂ©s cukrot, hogy kiegyensĂșlyozd a savassĂĄgĂĄt.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyforma rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki kör alakĂșra, kb. 5 mm vastagsĂĄgĂșra.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.
A tĂ©szta egyik felĂ©re kanalazz a paradicsomszĂłszbĂłl, majd helyezd rĂĄ a grillezett csirkemell csĂkokat, a reszelt mozzarellĂĄt Ă©s szĂłrd meg parmezĂĄnnal.
Ne pakold tĂșl a töltelĂ©ket, mert a calzone nehezen zĂĄrhatĂł lesz, Ă©s a töltelĂ©k kifolyhat.
Hajtsd rå a måsik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket villåval is lenyomkodhatod, hogy biztosan zårva legyenek.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A calzone tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarna szĂnt kapjon.
A tojås helyett hasznålhatsz egy kevés tejet is a calzone tetejének megkenéséhez.
Helyezd a calzonĂ©t sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
Ha a calzone teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
VĂĄrj nĂ©hĂĄny percet, mielĆtt felszeletelnĂ©d, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki tĂșl forrĂłn.
Ărdemes egy Ă©les kĂ©ssel vagy pizzavĂĄgĂłval szeletelni, hogy a tĂ©szta ne nyomĂłdjon össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.