Grillezett csirkemelles calzone aranybarnĂĄra sĂŒtve

Grillezett Csirkemelles Calzone

A grillezett csirkemelles calzone egy modern vĂĄltozata a klasszikus olasz töltött pizzĂĄnak, amely könnyedebb, mĂ©gis laktatĂł Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. A fĂŒstös, grillezett csirkemell, a paradicsomszĂłsz Ă©s az olvadt mozzarella tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot a kĂ­vĂŒlrƑl ropogĂłs, belĂŒl lĂĄgy tĂ©sztĂĄval. Ez a calzone ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy egĂ©szsĂ©gesebb, fehĂ©rjedĂșs vacsorĂĄhoz vagy egy Ă­nycsiklandĂł ebĂ©dhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Só
⭕ 200 g Csirkemell
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 50 g Parmezán sajt
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Friss bazsalikom
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 db Tojás
⭕ 10 ml GrillezĂ©shez olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az Ă©lesztƑt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a langyos vizet, majd gyĂșrd össze lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete legyen kĂ©zmeleg, se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, hogy az Ă©lesztƑ megfelelƑen aktivĂĄlĂłdjon.

    2

    Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄig, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©szta kelĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a sĂŒtƑ, amit elƑmelegĂ­tettĂ©l 50°C-ra, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy a sĂŒtƑ ne legyen tĂșl meleg.

    3

    A csirkemellet szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra, sĂłzd, borsozd, Ă©s kevĂ©s olĂ­vaolajjal kend be. Grillezd forrĂł serpenyƑben 4-5 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒl. Hagyd kihƱlni.

    A csirkemellet ne grillezd tĂșl, mert kiszĂĄradhat. Fontos, hogy a belseje is ĂĄtsĂŒljön.

    4

    AprĂ­tsd fel a fokhagymĂĄt, Ă©s egy serpenyƑben kevĂ©s olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg. Add hozzĂĄ a paradicsomszĂłszt, a bazsalikomot, az oregĂĄnĂłt Ă©s a fekete borsot. FƑzd 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A paradicsomszĂłszhoz adhatsz egy kevĂ©s cukrot, hogy kiegyensĂșlyozd a savassĂĄgĂĄt.

    5

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyforma rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki kör alakĂșra, kb. 5 mm vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    6

    A tészta egyik felére kanalazz a paradicsomszószból, majd helyezd rå a grillezett csirkemell csíkokat, a reszelt mozzarellåt és szórd meg parmezånnal.

    Ne pakold tĂșl a töltelĂ©ket, mert a calzone nehezen zĂĄrhatĂł lesz, Ă©s a töltelĂ©k kifolyhat.

    7

    Hajtsd rå a måsik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket villåval is lenyomkodhatod, hogy biztosan zårva legyenek.

    8

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A calzone tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarna szĂ­nt kapjon.

    A tojås helyett hasznålhatsz egy kevés tejet is a calzone tetejének megkenéséhez.

    9

    Helyezd a calzonĂ©t sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ha a calzone teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    10

    VĂĄrj nĂ©hĂĄny percet, mielƑtt felszeletelnĂ©d, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki tĂșl forrĂłn.

    Érdemes egy Ă©les kĂ©ssel vagy pizzavĂĄgĂłval szeletelni, hogy a tĂ©szta ne nyomĂłdjon össze.