A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.
A short ribs a legjobb választás grillezéshez, mivel gazdag ízt adnak a húsnak.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.
Minél apróbbra vágod a fokhagymát, annál intenzívebb ízt ad a pácnak.
A szójaszószt, szezámolajat, cukrot, rizsbort és vizet egy tálban keverd össze.
A rizsbor adja a pác különleges ízét, ha nem találod, fehérborral is helyettesítheted.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd jól keverd el.
A pácot alaposan keverd el, hogy a fokhagyma és hagyma teljesen szétváljon benne.
A pácolt húst tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól átvegye az ízeket.
Ha több időd van, hagyd pácolódni akár 4 órán keresztül, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjon.
Egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt hevíts fel, és add hozzá a pácolt húst.
Grillezés előtt győződj meg róla, hogy a serpenyő kellően forró legyen, hogy szép grillcsíkokat hagyjon a húsban.
Grillezd a húst közepes hőmérsékleten 3-4 percig mindkét oldalán, hogy aranybarna kérget kapjon.
Grillezés közben ne mozgassuk folyamatosan a húst, hagyjuk, hogy jól megpiruljon.
A végén szórd meg a kész Grillezett Galbi-t szezámmaggal, és tálald forrón.
A szezámmag ropogós textúrát ad, és finomítja a grillételek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.