Grillezett Galbi, koreai marhahús pácban, szezámmaggal

Grillezett Galbi

A Grillezett Galbi a koreai konyha egyik legismertebb grill ételének számít, amelyet marhahúsból készítenek. A pácban való pácolás elősegíti a hús omlósá válását, míg a grillen való sütés adja meg a kívánt ropogós kérget. Koreában a Grillezett Galbit gyakran készítik ünnepekkor és családi összejöveteleken, és gyakran tálalják friss rizs mellett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (short ribs)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
2 ek. Rizsbor
250 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.

    A short ribs a legjobb választás grillezéshez, mivel gazdag ízt adnak a húsnak.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.

    Minél apróbbra vágod a fokhagymát, annál intenzívebb ízt ad a pácnak.

    3

    A szójaszószt, szezámolajat, cukrot, rizsbort és vizet egy tálban keverd össze.

    A rizsbor adja a pác különleges ízét, ha nem találod, fehérborral is helyettesítheted.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd jól keverd el.

    A pácot alaposan keverd el, hogy a fokhagyma és hagyma teljesen szétváljon benne.

    5

    A pácolt húst tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól átvegye az ízeket.

    Ha több időd van, hagyd pácolódni akár 4 órán keresztül, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjon.

    6

    Egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt hevíts fel, és add hozzá a pácolt húst.

    Grillezés előtt győződj meg róla, hogy a serpenyő kellően forró legyen, hogy szép grillcsíkokat hagyjon a húsban.

    7

    Grillezd a húst közepes hőmérsékleten 3-4 percig mindkét oldalán, hogy aranybarna kérget kapjon.

    Grillezés közben ne mozgassuk folyamatosan a húst, hagyjuk, hogy jól megpiruljon.

    8

    A végén szórd meg a kész Grillezett Galbi-t szezámmaggal, és tálald forrón.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, és finomítja a grillételek ízét.