Grillezett Galbi, koreai marhahĂșs pĂĄcban, szezĂĄmmaggal

Grillezett Galbi

A Grillezett Galbi a koreai konyha egyik legismertebb grill Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amelyet marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A pĂĄcban valĂł pĂĄcolĂĄs elƑsegĂ­ti a hĂșs omlĂłsĂĄ vĂĄlĂĄsĂĄt, mĂ­g a grillen valĂł sĂŒtĂ©s adja meg a kĂ­vĂĄnt ropogĂłs kĂ©rget. KoreĂĄban a Grillezett Galbit gyakran kĂ©szĂ­tik ĂŒnnepekkor Ă©s csalĂĄdi összejöveteleken, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk friss rizs mellett.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (short ribs)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 ek. Rizsbor
⭕ 250 ml Víz
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd tisztĂ­tsd meg a csontokat.

    A short ribs a legjobb vĂĄlasztĂĄs grillezĂ©shez, mivel gazdag Ă­zt adnak a hĂșsnak.

    2

    A fokhagymåt és hagymåt apróra vågd fel.

    Minél apróbbra vågod a fokhagymåt, annål intenzívebb ízt ad a påcnak.

    3

    A szójaszószt, szezåmolajat, cukrot, rizsbort és vizet egy tålban keverd össze.

    A rizsbor adja a pĂĄc kĂŒlönleges Ă­zĂ©t, ha nem talĂĄlod, fehĂ©rborral is helyettesĂ­theted.

    4

    Add hozzå az apróra vågott fokhagymåt és hagymåt, majd jól keverd el.

    A påcot alaposan keverd el, hogy a fokhagyma és hagyma teljesen szétvåljon benne.

    5

    A pĂĄcolt hĂșst tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy jĂłl ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    Ha több idƑd van, hagyd pĂĄcolĂłdni akĂĄr 4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy mĂ©g gazdagabb Ă­zvilĂĄgot kapjon.

    6

    Egy grillserpenyƑt vagy szabadtĂ©ri grillt hevĂ­ts fel, Ă©s add hozzĂĄ a pĂĄcolt hĂșst.

    GrillezĂ©s elƑtt gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a serpenyƑ kellƑen forrĂł legyen, hogy szĂ©p grillcsĂ­kokat hagyjon a hĂșsban.

    7

    Grillezd a hĂșst közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten 3-4 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, hogy aranybarna kĂ©rget kapjon.

    GrillezĂ©s közben ne mozgassuk folyamatosan a hĂșst, hagyjuk, hogy jĂłl megpiruljon.

    8

    A végén szórd meg a kész Grillezett Galbi-t szezåmmaggal, és tålald forrón.

    A szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄt ad, Ă©s finomĂ­tja a grillĂ©telek Ă­zĂ©t.