SzitĂĄld a lisztet egy nagy tĂĄlba, add hozzĂĄ a sĂłt, majd fokozatosan a vizet, miközben kĂ©zzel gyĂșrod. Addig gyĂșrd, amĂg sima Ă©s rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Fedd le, Ă©s pihentesd 30 percig. Tipp: a pihentetett tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł Ă©s nem szakad el formĂĄzĂĄskor.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha nem ragad, de puha Ă©s rugalmas. Ha tĂșl kemĂ©ny, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl lĂĄgy, egy kevĂ©s lisztet.
A töltelĂ©khez keverd össze a darĂĄlt marha- Ă©s sertĂ©shĂșst, az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, a zĂșzott fokhagymĂĄt, borsot Ă©s 80 ml hideg vizet. JĂłl dolgozd össze, hogy a massza szaftos Ă©s Ăzes legyen. Tipp: ne hagyd ki a vizet, mert ez biztosĂtja a khinkali szaftos belsejĂ©t.
A hagymĂĄt nagyon aprĂłra vĂĄgd, vagy reszeld le, hogy ne legyenek benne nagy darabok. A fokhagymĂĄt is reszelheted vagy zĂșzhatod.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten kb. 2 mm vastagsĂĄgĂșra, majd szaggass ki belĆle 10-12 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ köröket. Tipp: hasznĂĄlj poharat vagy tĂĄlkĂĄt a kivĂĄgĂĄshoz, hogy egyforma mĂ©retƱ darabokat kapj.
A tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra kell nyĂșjtani, de ne legyen tĂșl vĂ©kony, mert akkor elszakad. A kiszaggatott köröket takard le, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Minden kör közepĂ©re tegyĂ©l egy evĆkanĂĄlnyi hĂșsos töltelĂ©ket. Emeld fel a tĂ©szta szĂ©leit, csĂpd körbe, majd csavard meg a tetejĂ©t. Fontos, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon, hogy a szaft ne szivĂĄrogjon ki fĆzĂ©s közben.
A redĆzĂ©snĂ©l figyelj, hogy egyenletesek legyenek a redĆk. A tetejĂ©t alaposan nyomd össze, hogy a töltelĂ©k ne tudjon kijönni.
Forralj fel bĆ vizet egy nagy lĂĄbasban, enyhĂ©n sĂłzd meg. Tedd bele a khinkalikat, Ă©s fĆzd Ćket kb. 12 percig, amĂg a tĂ©szta megpuhul Ă©s a töltelĂ©k ĂĄtfĆ. Tipp: ne keverd fĆzĂ©s közben, mert a batyuk könnyen megsĂ©rĂŒlhetnek.
A vizet forrĂĄsban kell tartani. Ha a khinkalik feljöttek a vĂz tetejĂ©re, mĂ©g pĂĄr percig fĆzd Ćket.
Közben kĂ©szĂtsd el a fokhagymĂĄs tejfölt: reszeld le a fokhagymĂĄt, Ă©s keverd el a tejföllel. TĂĄlalĂĄskor a fĆtt khinkalikat ezzel a szĂłsszal kĂnĂĄld. Tipp: a tejfölt tĂĄlalĂĄs elĆtt hƱtsd be, Ăgy frissĂtĆ kontrasztot ad a forrĂł batyuk mellĂ©.
A fokhagymĂĄs tejfölt ĂzlĂ©s szerint fƱszerezheted sĂłval, borssal vagy friss petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.