Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a sót és fokozatosan a vizet. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le és pihentesd legalább 30 percig. Tipp: ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A lisztet szitálva könnyebb lesz a tészta. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért fokozatosan adagold.
Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a darált sertéshúst az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, borssal, köménnyel és 80 ml hideg vízzel. Jól dolgozd össze. Tipp: a víz segít, hogy a töltelék szaftos és ízletes maradjon főzés után.
A vöröshagymát nagyon apróra vágd vagy reszeld le, hogy ne legyen túl darabos a töltelék. A fokhagymát is reszelheted vagy zúzhatod.
Nyújtsd ki a pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra, majd szaggass ki belőle 10-12 cm-es köröket. Tipp: használhatsz egy nagyobb poharat vagy tálat sablonként.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, különben elszakad. A kiszaggatott köröket takard le, hogy ne száradjanak ki.
Helyezz minden tésztakorong közepébe 1 evőkanálnyi tölteléket. Emeld fel a tészta széleit, és körkörösen csípd össze a tetején, hogy batyut formálj. Fontos, hogy jól záródjon, hogy a töltelék szaftja ne szivárogjon ki főzés közben.
A redőzésnél figyelj, hogy egyenletesek legyenek a redők. A tetejét alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne tudjon kijönni. Ha a tészta nem akar összeragadni, kend meg egy kis vízzel a széleit.
Forralj egy nagy lábas sós vizet. Óvatosan tedd bele a khinkalikat, majd főzd őket 12 percig, amíg megfőnek. Tipp: ne keverd, csak óvatosan mozgasd, hogy ne sérüljenek meg a batyuk.
A vizet forrásban kell tartani. Ha a khinkalik feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzd őket, hogy a tészta teljesen megfőjön.
Szedd ki a khinkalikat szűrőkanállal, majd tálald azonnal frissen őrölt fekete borssal megszórva. Tipp: hagyományosan kézzel fogyasztják, a tetején lévő csavart részt nem eszik meg.
A khinkalit forrón tálald, mert akkor a legfinomabb. A tetejét fogd meg, harapj bele az oldalába, és szívdd ki a szaftot, majd edd meg a húst és a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.