Keverd össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót egy tálban. Adj hozzá langyos vizet, majd kezdd el összedolgozni a tésztát. Ha túl ragacsos, kis liszttel javíthatod, ha túl száraz, pár csepp vízzel korrigálhatod. Tipp: az alapos dagasztás segít abban, hogy a bucik puhák és légiesek legyenek.
A tésztát legalább 8-10 percig dagaszd, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön. Ha géppel dagasztod, rövidebb idő is elegendő lehet.
Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg duplájára nő. Tipp: ha hideg a konyha, tedd a tálat a sütőbe, csak kapcsold be a világítást – ez elegendő meleget ad a kelesztéshez.
A kelesztés ideje függ a hőmérséklettől és a páratartalomtól. Ha a tészta nem duplázódik meg 1 óra alatt, hagyd tovább kelni.
A megkelt tésztát gyúrd át enyhén lisztezett felületen, majd oszd 8 részre. Formázz belőlük ovális bucikat, hajtsd őket félbe és tegyél közéjük egy kis sütőpapírt, hogy ne ragadjanak össze. Helyezd őket párolóba, majd keleszd még 15 percet.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bucik összeragadjanak párolás közben. A második kelesztés során a bucik még puhábbak és légiesebbek lesznek.
Párold a bucikat forrásban lévő víz fölött, közepes lángon 10-12 percig. Tipp: Ne nyisd ki a fedőt párolás közben, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás összeeshet a bucit.
A pároló edény fedőjét tekerd be egy konyharuhával, hogy a lecsapódó pára ne csepegjen a bucikra.
Közben készítsd el a sertéshúst: egy edényben forrósítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a kockára vágott sertéshúst minden oldalán. Ezután add hozzá a szójaszószt, barnacukrot, aprított fokhagymát, gyömbért és rizsecetet. Alacsony hőfokon főzd 40 percig, fedő alatt, míg puha nem lesz. Ha szükséges, kevés vízzel pótold a folyadékot. Tipp: a lassú főzés teszi igazán omlóssá a húst.
A húst előző nap is elkészítheted, így az ízek még jobban összeérnek. Tálalás előtt csak melegítsd fel.
A savanyúsághoz reszeld le a sárgarépát és szeleteld fel vékonyan az uborkát. Keverd össze a rizsecettel, kevés cukorral és sóval, majd pihentesd legalább 15 percig. Tipp: a savanyítás intenzívebb, ha vékony szeleteket készítesz.
A savanyúságot előre is elkészítheted, akár egy nappal korábban is. Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.
Tálaláskor nyisd szét óvatosan a bucikat, töltsd meg őket a párolt sertéshússal, majd tegyél rá savanyúságot. Melegen tálald. Tipp: közvetlen tálalás előtt locsolhatsz rá egy kevés szezámolajat, hogy még illatosabb legyen az étel.
A bucikat mikrohullámú sütőben is felmelegítheted, ha nem szeretnéd újra párolni. Takard le őket nedves papírtörlővel, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.