A tejpor, liszt és sütőport egy tálban keverd össze alaposan. Add hozzá a tejet és a ghee-t, majd dolgozd össze a masszát, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis extra lisztet. Ha túl száraz, egy kevés tejet is hozzáadhatsz.
A tésztából formálj kis golyókat, próbálj egyenletes méretűeket készíteni. Ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben megnőnek.
Ha nehezen formálható, nedves kézzel dolgozz, hogy a tészta ne ragadjon a kezedhez.
A golyókat óvatosan tedd az előmelegített olajba, és közepes lángon süsd őket, amíg szépen aranybarnára nem sülnek.
A legjobb, ha fokozatosan emelkednek fel az olajban, így biztos lehetsz benne, hogy átsültek.
Közben készíts szirupot: a cukrot és a vizet egy lábasban melegítsd, amíg a cukor fel nem oldódik. Adj hozzá rózsavizet és gulkandot, és hagyd, hogy a szirup kihűljön.
Ne forrald fel a szirupot! Csak melegíteni kell, hogy a cukor feloldódjon, és a gulkand kioldódjon.
A megsült gulab jamun golyókat tedd a gulkandos szirupba, és hagyd ázni 10-15 percig, hogy jól magukba szívják a szirupot.
Ne hagyd a golyókat túl sokáig a szirupban, mert akkor túl puha lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.