A csirkecombot vágjuk kis darabokra, a füstölt kolbászt is szeleteljük fel. A hagymát, zöld paprikát, sárgarépát és fokhagymát apróra vágjuk.
A csirke és kolbász kombinációja gazdag ízt ad a gumbo alapjának.
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg a hús szép barna színt kap.
A csirke előpirítása fontos, hogy jobban átvigye az ízeket a levesbe.
Add hozzá a hagymát, zöld paprikát, sárgarépát és fokhagymát, és pirítsd őket 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket.
Szórjuk meg rizsliszttel, majd alaposan keverjük össze, hogy a liszt egyenletesen eloszoljon. Ez segít a leves sűrítésében.
A rizsliszt használata sűrűsítőként kulcsfontosságú a gumbo állagának elérésében.
Adjunk hozzá a paradicsomot, a chili port, köményt, sót és borsot. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, és hagyjuk forrni.
A paradicsom friss ízt ad, míg a kömény és chili por fokozza a gumbo karakteres ízét.
Főzzük a levest 20-25 percig, amíg a leves egy kicsit besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Ha túl sűrűvé válna, egy kis vízzel hígíthatjuk.
A végén szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd tálaljuk forrón.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.