Gumbo paradicsommal, gazdag paradicsomos alaplével, csirke és kolbász darabokkal

Gumbo paradicsommal

A gumbo egy híres étel a filippínó konyhában, amely különféle húsokkal, zöldségekkel és gazdag fűszerekkel készül. A paradicsom hozzáadásával egy friss ízt és színt kap, amely tökéletesen kiegészíti a leves gazdag alapját. A gumbo a tengerparti városokban, különösen az esős hónapokban népszerű étel, és minden egyes falatja tele van mély ízekkel. Ez az étel a meleg nyári esték ideális választása, amikor egy kiadós és fűszeres levest kívánunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt kolbász
300 g Csirkecomb
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
4 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Rizsliszt
1 tk. Chili por
1 tk. Kömény
1 csipet Fekete bors
1 csipet
600 ml Zöldségleves alaplé
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot vágjuk kis darabokra, a füstölt kolbászt is szeleteljük fel. A hagymát, zöld paprikát, sárgarépát és fokhagymát apróra vágjuk.

    A csirke és kolbász kombinációja gazdag ízt ad a gumbo alapjának.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg a hús szép barna színt kap.

    A csirke előpirítása fontos, hogy jobban átvigye az ízeket a levesbe.

    3

    Add hozzá a hagymát, zöld paprikát, sárgarépát és fokhagymát, és pirítsd őket 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket.

    4

    Szórjuk meg rizsliszttel, majd alaposan keverjük össze, hogy a liszt egyenletesen eloszoljon. Ez segít a leves sűrítésében.

    A rizsliszt használata sűrűsítőként kulcsfontosságú a gumbo állagának elérésében.

    5

    Adjunk hozzá a paradicsomot, a chili port, köményt, sót és borsot. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, és hagyjuk forrni.

    A paradicsom friss ízt ad, míg a kömény és chili por fokozza a gumbo karakteres ízét.

    6

    Főzzük a levest 20-25 percig, amíg a leves egy kicsit besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrűvé válna, egy kis vízzel hígíthatjuk.

    7

    A végén szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd tálaljuk forrón.