Gyömbéres-citromos macaron

Gyömbéres-citromos macaron

A gyömbĂ©res-citromos macaron a francia macaron tĂ©sztĂĄt ötvözi a gyömbĂ©r frissĂ­tƑ Ă©s pikĂĄns Ă­zĂ©vel, amit a citrom ĂŒdĂ­tƑ citrusos jegyei egĂ©szĂ­tenek ki. A krĂ©mes fehĂ©r csokolĂĄdĂ© töltelĂ©k Ă©s a fƱszeres gyömbĂ©r-kedvelƑknek egy igazĂĄn egyedĂŒlĂĄllĂł desszertet kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 150 g Mandulaliszt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 100 g TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 1 tk. Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db CitromhĂ©j
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 100 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a gyömbéres-citromos tölteléket: reszeld le a friss gyömbért és a citromhéjat, majd tedd félre.

    A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitålås elengedhetetlen a sima, egyenletes tészta eléréséhez.

    3

    Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bƑl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojĂĄsfehĂ©rje akkor lesz igazĂĄn kemĂ©ny, ha egy csipet sĂłt adsz hozzĂĄ verĂ©s közben. Fontos, hogy a tĂĄl Ă©s a habverƑ is teljesen zsĂ­rmentes legyen.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megƑrizze a habossĂĄgĂĄt.

    A keverést nagyon óvatosan, alulról felfelé végezd, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Hasznålj egy sablont a korongokhoz, hogy mind egyforma méretƱ legyen.

    6

    Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielƑtt a sĂŒtƑbe teszed.

    A pihentetĂ©s alatt a macaronok tetejĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzƑdik, ami elengedhetetlen a megfelelƑ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    7

    Közben elƑmelegĂ­tjĂŒk a sĂŒtƑt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, figyelj a macaronokra. Akkor jĂł, ha a talpukon megjelenik a tipikus 'lĂĄbacska'.

    8

    A fehér csokolådét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes ållagot kapj.

    A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben olvaszd fel, de vigyĂĄzz, hogy ne Ă©gjen meg.

    9

    Miutån a gyömbért és a citromhéjat jól összekeverted, add hozzå a fehér csokolådés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilård, de lågy krémes tölteléket kapj.

    A krĂ©m ĂĄllaga nagyon fontos a macaronoknĂĄl. Ha tĂșl lĂĄgy, a macaronok elĂĄzhatnak. Ha tĂșl kemĂ©ny, nehĂ©z lesz Ƒket megtölteni. A fokozatos adagolĂĄssal Ă©s kĂłstolĂĄssal elkerĂŒlheted a hibĂĄkat.

    10

    MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtƑbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.

    A hƱtés segít a tölteléknek formåzhatónak maradni.

    11

    Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes gyömbĂ©res-citromos töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.

    A töltelĂ©ket Ăłvatosan adagold, hogy ne folyjon ki a macaronok közĂŒl.

    12

    Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtƑben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihentetĂ©s nagyon fontos, hogy a macaronok Ă­zei teljesen összeĂ©rjenek Ă©s a tĂ©sztĂĄjuk is megfelelƑen megpuhuljon.