KĂ©szĂtsd el a gyömbĂ©res-citromos töltelĂ©ket: reszeld le a friss gyömbĂ©rt Ă©s a citromhĂ©jat, majd tedd fĂ©lre.
A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitålås elengedhetetlen a sima, egyenletes tészta eléréséhez.
Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bĆl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.
A tojĂĄsfehĂ©rje akkor lesz igazĂĄn kemĂ©ny, ha egy csipet sĂłt adsz hozzĂĄ verĂ©s közben. Fontos, hogy a tĂĄl Ă©s a habverĆ is teljesen zsĂrmentes legyen.
Ăvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megĆrizze a habossĂĄgĂĄt.
A keverést nagyon óvatosan, alulról felfelé végezd, hogy a hab ne törjön össze.
HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
Hasznålj egy sablont a korongokhoz, hogy mind egyforma méretƱ legyen.
Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielĆtt a sĂŒtĆbe teszed.
A pihentetĂ©s alatt a macaronok tetejĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzĆdik, ami elengedhetetlen a megfelelĆ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Közben elĆmelegĂtjĂŒk a sĂŒtĆt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆtĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat, figyelj a macaronokra. Akkor jĂł, ha a talpukon megjelenik a tipikus 'lĂĄbacska'.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd fel, majd keverd bele a tejszĂnt, hogy sima Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot kapj.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz felett vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtĆben olvaszd fel, de vigyĂĄzz, hogy ne Ă©gjen meg.
Miutån a gyömbért és a citromhéjat jól összekeverted, add hozzå a fehér csokolådés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilård, de lågy krémes tölteléket kapj.
A krĂ©m ĂĄllaga nagyon fontos a macaronoknĂĄl. Ha tĂșl lĂĄgy, a macaronok elĂĄzhatnak. Ha tĂșl kemĂ©ny, nehĂ©z lesz Ćket megtölteni. A fokozatos adagolĂĄssal Ă©s kĂłstolĂĄssal elkerĂŒlheted a hibĂĄkat.
MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtĆbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.
A hƱtĂ©s segĂt a töltelĂ©knek formĂĄzhatĂłnak maradni.
Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes gyömbĂ©res-citromos töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.
A töltelĂ©ket Ăłvatosan adagold, hogy ne folyjon ki a macaronok közĂŒl.
Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtĆben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s nagyon fontos, hogy a macaronok Ăzei teljesen összeĂ©rjenek Ă©s a tĂ©sztĂĄjuk is megfelelĆen megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.