Gyömbéres nikujaga tálalva, friss zöldségekkel és marhahússal

Gyömbéres Nikujaga

A Nikujaga a japán konyha egyik hagyományos ételének számít, melyet gyakran készítenek otthon a családok. A gyömbéres változata egy különleges ízvilágot ad hozzá, hiszen a friss gyömbér frissességet és intenzív aromát ad az ételnek. A Nikujaga alapvetően marhahúsból, burgonyából és zöldségekből készül, de a gyömbér jelenléte egy egyedi ízélményt biztosít. Ez az étel különösen népszerű télen, mivel melegítő hatása van. A gyömbérnek köszönhetően pikáns, de nem túl erős, és a szójaszósz adja meg az étel alapízt. Egy tipikus japán étkezés során ez a fogás rizs mellett kerül az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lábszár vagy lapocka)
1 db Vöröshagyma
200 g Zöldbab
300 g Édesburgonya
3 cm Friss gyömbér
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
1 ek. Sütőolaj
0.5 tk.
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb, 2-3 cm-es csíkokra. A vöröshagymát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A zöldbabot mosd meg, és vágd 3-4 cm-es darabokra. Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra.

    A marhahús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyenletesen vágd, hogy egyformán főjön meg!

    2

    A friss gyömbért hámozd meg, és reszeld le finomra.

    A friss gyömbér intenzívebb ízt ad a ételnek, mint a szárított gyömbér, és frissességet hoz a fogásba.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a sütőolajat. Tedd bele a marhahúst, és pirítsd, amíg minden oldala meg nem barnul.

    Ne tedd túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, különben nem pirul meg rendesen, hanem párolódik.

    4

    Add hozzá a vöröshagymát és a reszelt gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert kesernyés ízt adhat az ételnek.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, cukrot és a vizet. Alaposan keverd össze, majd tedd rá a fedőt, és főzd 10-15 percig, hogy a hús megpuhuljon.

    A víz mennyisége a hús típusától függően változhat. Ha túl sűrűnek tűnik a lé, adj hozzá még egy kis vizet.

    6

    Add hozzá a zöldbabot és az édesburgonyát. Főzd tovább 10-15 percig, amíg a zöldség megpuhul.

    A zöldbab és édesburgonya nem igényel hosszú főzést, ha túl sokáig főzöd, elveszíthetik a textúrájukat.

    7

    Amikor minden megpuhult, ellenőrizd az ízeket, és ha szükséges, ízesítsd még egy kis szójaszósszal, cukorral vagy sóval. Tálald melegen.

    Ha szeretnéd, friss korianderrel díszítheted a tetejét, de ez nem kötelező.