Egy tálban keverd össze a darált húst, aprított káposztát, felkarikázott újhagymát, zúzott fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és szezámolajat.
Keverd alaposan kézzel, amíg ragacsos, egységes masszát nem kapsz – így jól tapad a tésztába.
Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza tésztalap közepére. Nedvesítsd meg a széleit, hajtsd félbe, és csipkézd össze a szélét.
A gyoza szélét csipkedve zárd le, így jobban megmarad a formája sütéskor, és nem nyílik szét.
Egy tapadásmentes serpenyőbe önts egy kevés olajat, és rendezd bele a gyozákat úgy, hogy ne érjenek össze. Pirítsd aranybarnára alulról.
Ne mozgasd a gyozákat az első pár percben, hogy szép ropogós aljuk legyen.
Öntsd a serpenyőbe a vizet, fedd le, és párold 5–6 percig, amíg a víz elpárolog és a tészta megpuhul.
Ne emeld fel a fedőt idő előtt – a gőz fontos a tökéletes állaghoz.
Amikor a víz teljesen elfőtt, vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy az aljuk újra ropogós legyen.
Ha marad kis olaj a serpenyőben, enyhén megforgathatod a gyozát, hogy minden oldala kissé megpiruljon.
Tálald azonnal chili olajjal meglocsolva vagy mártogatósként mellé kínálva.
A chili olajat melegítheted is enyhén, hogy még illatosabb legyen a tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.