A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel finomra. A káposztát is apróra vágd, majd egy kicsit sózd meg, hogy kiengedje a levét, és pár percig pihentesd.
Ha a káposzta túl vizes, nyomd ki alaposan, hogy ne áztassa el a tölteléket.
A húskrémhez add hozzá az aprított fokhagymát, a káposztát, szójaszószt, szezámmagolajat, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen a töltelék.
A tölteléket próbáld meg alaposan összekeverni, hogy a hús és a zöldségek jól összeérjenek.
Minden gyoza tészta közepére egy kis adag tölteléket helyezz, majd hajtsd félbe, és az élek mentén nyomd össze a tésztát, hogy biztosan lezáruljon.
Ha a tészta nem tapad, nedvesítsd meg a széleket egy kevés vízzel, hogy jobban záródjon.
Egy serpenyőben hevíts szezámmagolajat, és óvatosan tedd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon 2-3 percig, míg a tészta alja aranybarnára sül.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert így nem tudnak szépen megpirulni.
Miután megpirultak, önts egy kis vizet a serpenyőbe (kb. fél decit), majd fedő alatt párold további 5-6 percig, hogy a tészta átvegye a gőzt és megpuhuljon.
A víz gyorsan elpárolgik, így nem szabad túl sok vizet használni, különben a gyoza elveszíti a ropogós alját.
A kész gyozákat tálald azonnal, szójaszósszal vagy szezámmaggal megszórva.
Próbálj ki más szószokat is, például csiliolajat, hogy pikánsabb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.