Gyoza fokhagymával és húsos töltelékkel tálalva, ropogós aljú és aranybarna színű.

Gyoza fokhagymával

A gyoza gyökerei Kínában találhatóak, ahol már évszázadok óta készítik ezt a finom, töltött tésztaételt. Az étel a japán konyhában is elterjedt, és a gyors éttermek népszerű választásává vált. A fokhagymás gyoza különleges ízvilágot ad a klasszikus változatnak. A fokhagyma a töltelékben egy kis extra pikantériát ad, amely tökéletesen illik a szezámmagolajhoz és szójaszószhoz. Tökéletes vacsora vagy előétel, de akár uzsonnának is ideális. A gyoza a konyhában való elkészítés során a ropogós alja és puha belseje a legfontosabb jellemző, amit elérhetünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
4 gerezd Fokhagyma
100 g Káposzta
200 g Húskrém
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel finomra. A káposztát is apróra vágd, majd egy kicsit sózd meg, hogy kiengedje a levét, és pár percig pihentesd.

    Ha a káposzta túl vizes, nyomd ki alaposan, hogy ne áztassa el a tölteléket.

    2

    A húskrémhez add hozzá az aprított fokhagymát, a káposztát, szójaszószt, szezámmagolajat, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen a töltelék.

    A tölteléket próbáld meg alaposan összekeverni, hogy a hús és a zöldségek jól összeérjenek.

    3

    Minden gyoza tészta közepére egy kis adag tölteléket helyezz, majd hajtsd félbe, és az élek mentén nyomd össze a tésztát, hogy biztosan lezáruljon.

    Ha a tészta nem tapad, nedvesítsd meg a széleket egy kevés vízzel, hogy jobban záródjon.

    4

    Egy serpenyőben hevíts szezámmagolajat, és óvatosan tedd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon 2-3 percig, míg a tészta alja aranybarnára sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert így nem tudnak szépen megpirulni.

    5

    Miután megpirultak, önts egy kis vizet a serpenyőbe (kb. fél decit), majd fedő alatt párold további 5-6 percig, hogy a tészta átvegye a gőzt és megpuhuljon.

    A víz gyorsan elpárolgik, így nem szabad túl sok vizet használni, különben a gyoza elveszíti a ropogós alját.

    6

    A kész gyozákat tálald azonnal, szójaszósszal vagy szezámmaggal megszórva.

    Próbálj ki más szószokat is, például csiliolajat, hogy pikánsabb legyen!