Gyoza gombóc tofuval, aranybarna, ropogós tésztában

Gyoza gombóc tofuval

A gyoza egy híres japán étel, amely eredetileg Kínából származik, és gyorsan elterjedt az egész világon. A gyoza töltelékek változatosak lehetnek, és ebben a receptben tofuval készítjük, hogy egy ízletes vegetáriánus alternatívát nyújtsunk. A tofu, gyömbér, fokhagyma és szójaszósz keveréke különleges ízt ad a gombócoknak, miközben a ropogós tészta adja az étel karakterét. Ez a gyoza recept könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy egy különleges vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
20 db Gyoza tészta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Koriander
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csavard ki alaposan, hogy a felesleges vizet eltávolítsd. Ezután morzsold össze egy tálban, hogy megfelelő állagú tölteléket kapj.

    A tofu víztartalmát érdemes alaposan eltávolítani, hogy a gyoza tésztája ne ázzon át a túlságosan nedves tölteléktől.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért reszeld le. A zöldhagymát is aprítsd fel. Add hozzá a tofuhöz a vágott zöldségeket.

    A gyömbér frissességet és pikáns ízt ad a tölteléknek, ne hagyd ki!

    3

    Keverd hozzá a szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze a tölteléket, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.

    Ha nem szereted a túl sós ízeket, kezdj kevesebb szójaszósszal, és ízesítsd tovább később, ha szükséges.

    4

    Mikor elkészült a töltelék, helyezd a gyoza tésztát egy sima felületre. Tedd a tészta közepére egy evőkanál tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztába, mert akkor nehezebben fogja elbírni a zárást, és szétfolyhat a főzés közben.

    5

    A tészta széleit hajtsd fel, és az ujjaiddal nyomkodd össze alaposan, hogy ne legyenek nyitott részek, ahol a töltelék kifolyhat.

    A gyoza zárásához figyelj arra, hogy jól összenyomd a tésztát, különben főzés közben szétválhat.

    6

    Egy serpenyőben melegíts szezámolajat. Tedd bele a gyozákat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon.

    Az alján érdemes egy kis vizet is önteni, majd lefedni, hogy a párolás hatására a tészta könnyen megpuhuljon, de a teteje ropogós maradjon.

    7

    Miután a gyozák mindkét oldala megsült, tálald őket friss korianderrel és egy csipetnyi zöldhagymával díszítve.

    A friss koriander és a zöldhagyma extra frissességet és ízt ad a gyozáknak.