Egy tálban keverd össze a darálthúst, finomra vágott káposztát, aprított újhagymát, reszelt fokhagymát és gyömbért, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze a tölteléket.
Használj keverőt vagy kézzel gyúrd át – a jól elkevert massza nem esik szét a főzés során.
A gyoza lapok széleit nedvesítsd meg vízzel, majd helyezz egy teáskanálnyi tölteléket a közepükbe. Hajtsd félbe, és nyomd össze a széleit, akár redőzve is.
Tarts egy kis tál vizet kéznél, hogy gyorsan tudj dolgozni és ne száradjon ki a tészta.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts fel egy evőkanál szezámolajat, majd tedd bele a batyukat úgy, hogy ne érjenek össze. Süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek az aljukon.
A szezámolaj füstpontja alacsony – ne melegítsd túl, különben keserű lesz!
Önts a serpenyőbe kb. 100 ml vizet, fedd le azonnal, és párold a gyozákat 5-6 percig, amíg a víz elpárolog és a tészta megpuhul.
Ügyelj arra, hogy gyorsan fedd le a serpenyőt – különben a gőz elszökik, és nem puhul meg megfelelően.
Miután a víz elpárolgott, vedd le a fedőt, és süsd tovább 1-2 percig, hogy az aljuk újra ropogós legyen.
Ekkor adhatsz hozzá még pár csepp szezámolajat az extra aromáért.
Tálald melegen szójaszósz vagy ecetes mártogatós mellé, és szórd meg pirított szezámmaggal és újhagymával.
A tálalásnál használj sötét tálat vagy tányért – jobban kiemeli a gyoza arany színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.