Friss, ropogós gyoza újhagymával, szójás mártással tálalva

Gyoza újhagymával

A gyoza a japán konyha egyik legismertebb étke, amely az 1950-es évek végén terjedt el Japánban. A gyoza töltelékének alapja hagyományosan sertés-, csirkehús, vagy zöldségek, és az újhagymával készült verzió egy friss és enyhén csípős ízt ad az ételnek. Az étel a keleti kultúrákban nagyon népszerű, és gyakran készítik házi készítésű tésztából. Az újhagymás gyoza gazdag ízvilágot biztosít, és jól kiegészíti a japán szójaszószt és más mártásokat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Pekingi tészta lapok
2 szál Póréhagyma
250 g Darálthús (sertés vagy csirke)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (friss gyömbér)
1 csipet Cukor
50 ml Víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is vágd fel az újhagymát apróra, és tedd egy tálba. Ha szükséges, távolítsd el a külső héját, és vágd le a gyökereket.

    Az újhagymát finomra vágva könnyebben eloszlik a töltelékben, és az íze is jobban átjárja a gyozát.

    2

    A darált húst keverd össze az apróra vágott újhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, reszelt fokhagymával és gyömbérrel, cukorral és sóval.

    A gyömbér és a fokhagyma erős ízétől nem kell félni, egy kis mennyiség is elég, hogy kiemelje a töltelék ízét.

    3

    A pekingi tésztalapokat egyesével helyezd a munkafelületre. Ha nem tudod őket könnyen használni, egy nedves ruhával letakarhatod őket, hogy ne száradjanak ki.

    Ügyelj arra, hogy a tésztalapok ne ragadjanak össze, ezért mindegyiket külön-külön készíts elő.

    4

    Minden tésztalap közepére tegyél egy kis adag tölteléket, majd hajtsd össze, és a széleket jól nyomd le, hogy a gyoza szépen záródjon.

    Használj vizet a szélek nedvesítésére, hogy jobban tapadjanak és ne nyíljanak ki a sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy kevés szezámolajat. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek az aljukon.

    A gyozákat a serpenyőben ne zsúfoljuk össze, így egyenletesen pirulnak.

    6

    Önts a serpenyőbe egy kevés vizet (kb. 50 ml), majd fedd le a serpenyőt, és hagyd párolódni még 4-5 percig, amíg a tészta teljesen megpuhul.

    A víz segít a tészta átpárolásában, így a gyoza belseje finom, szaftos lesz, míg a külseje ropogós marad.

    7

    Miután elkészült, tálald a gyozákat friss szójaszósszal vagy egy kis ecetes mártással.

    A mártás segít kiemelni a gyoza ízét, és friss, könnyű kiegészítője lesz az ételnek.