Gyoza zöldségekkel, friss zöldségekkel töltött, ropogós tésztában.

Gyoza zöldségekkel

A gyoza egy tradicionális japán étel, amely könnyed és ínycsiklandó falatokat kínál. A zöldséges változat különösen friss és egészséges, hiszen a zöldségek gazdag vitaminforrást jelentenek, miközben az étel ropogós tésztájával és gazdag fűszerezésével egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A gyömbér és a szójaszósz egyedi aromákkal gazdagítja a tölteléket, így tökéletes választás minden étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta lapok
100 g Kelkáposzta
1 db Sárgarépa
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és a kelkáposztát vágd apróra, a zöldhagymát pedig karikázd fel. A fokhagymát és gyömbért reszeld le.

    Minden zöldséget apróra vágva könnyebben tudsz majd tölteni a gyozába, és jobban egyesülnek az ízek.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért 1-2 percig, amíg megillatoznak.

    A fokhagyma és gyömbér keveréke egy gazdag alapot ad az ételnek, ezért fontos, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, kelkáposztát és zöldhagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek megpirításával még intenzívebb ízt érhetünk el, így a töltelék ízletesebb lesz.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd még 2-3 percig, amíg az ízek összeérnek, majd tedd félre hűlni.

    A szójaszósz gazdag ízt ad a zöldségeknek, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sós, mert a tészta is fel fogja venni a sót.

    5

    Töltsd meg a gyoza tészta lapokat a kihűlt zöldségkeverékkel, és formázd őket félhold alakúra. A széleket nyomd össze, hogy jól záródjanak.

    Ha a tészta száraznak tűnik, nedvesítsd meg a széleit egy kis vízzel, hogy jobban záródjon.

    6

    Egy serpenyőben melegítsd fel egy kis olajat, majd helyezd bele a gyozákat, és pirítsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna lesz.

    A gyozák pirítása fontos, mert így kapják meg a kívánt ropogós textúrát.

    7

    Ezután önts egy kevés vizet a serpenyőbe, és fedő alatt párold 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A víz segítségével a gyoza megpárolódik, miközben megőrzi a ropogós alját.

    8

    Tálald a kész gyozákat melegen, akár egy kis szójaszósszal is, hogy még ízletesebb legyen.

    A gyozát frissen tálalva a legfinomabb, de másnap is nagyon ízletes marad.