A sárgarépát és a kelkáposztát vágd apróra, a zöldhagymát pedig karikázd fel. A fokhagymát és gyömbért reszeld le.
Minden zöldséget apróra vágva könnyebben tudsz majd tölteni a gyozába, és jobban egyesülnek az ízek.
Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért 1-2 percig, amíg megillatoznak.
A fokhagyma és gyömbér keveréke egy gazdag alapot ad az ételnek, ezért fontos, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a sárgarépát, kelkáposztát és zöldhagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségek megpirításával még intenzívebb ízt érhetünk el, így a töltelék ízletesebb lesz.
Öntsd hozzá a szójaszószt, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd még 2-3 percig, amíg az ízek összeérnek, majd tedd félre hűlni.
A szójaszósz gazdag ízt ad a zöldségeknek, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sós, mert a tészta is fel fogja venni a sót.
Töltsd meg a gyoza tészta lapokat a kihűlt zöldségkeverékkel, és formázd őket félhold alakúra. A széleket nyomd össze, hogy jól záródjanak.
Ha a tészta száraznak tűnik, nedvesítsd meg a széleit egy kis vízzel, hogy jobban záródjon.
Egy serpenyőben melegítsd fel egy kis olajat, majd helyezd bele a gyozákat, és pirítsd 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarna lesz.
A gyozák pirítása fontos, mert így kapják meg a kívánt ropogós textúrát.
Ezután önts egy kevés vizet a serpenyőbe, és fedő alatt párold 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.
A víz segítségével a gyoza megpárolódik, miközben megőrzi a ropogós alját.
Tálald a kész gyozákat melegen, akár egy kis szójaszósszal is, hogy még ízletesebb legyen.
A gyozát frissen tálalva a legfinomabb, de másnap is nagyon ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.