GyĂŒmölcsös tĂșrĂłtorta szeletelve tĂĄlalva

GyĂŒmölcsös tĂșrĂłtorta

A GyĂŒmölcsös tĂșrĂłtorta egy igazĂĄn könnyƱ Ă©s frissĂ­tƑ desszert, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a nyĂĄri meleg napokra vagy bĂĄrmilyen csalĂĄdi összejövetelre. A tĂșrĂł gazdag Ă­ze Ă©s a friss gyĂŒmölcsök ĂŒdesĂ©ge harmonikus kombinĂĄciĂłt alkot. A kekszes alap ropogĂłssĂĄga tökĂ©letes kontrasztot nyĂșjt a krĂ©mes rĂ©teggel. EgyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy akĂĄr kezdƑk is bĂĄtran nekilĂĄthatnak. TĂĄlalĂĄskor szezonĂĄlis gyĂŒmölcsökkel dĂ­szĂ­theted, hogy mĂ©g lĂĄtvĂĄnyosabbĂĄ tedd ezt az ellenĂĄllhatatlan desszertet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 150 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 10 g Zselatin
⭕ 300 g GyĂŒmölcs (pl. eper, mĂĄlna, ĂĄfonya)
⭕ 200 g Kekszmorzsa
⭕ 100 g Vaj
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 2 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszmorzsĂĄt keverd össze az olvasztott vajjal, Ă©s nyomkodd bele egy 20 cm-es tortaforma aljĂĄba. Tedd a hƱtƑbe, hogy megdermedjen.

    A kekszmorzsåt alaposan keverd össze az olvasztott vajjal, hogy egyenletesen nedves legyen. A forma aljåba nyomkodva érdemes egy pohår aljåval is rånyomni, hogy tömörebb legyen.

    2

    Áztasd be a zselatint hideg vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon.

    Fontos, hogy a zselatint hideg vĂ­zben ĂĄztasd, mert a meleg vĂ­zben csomĂłs lesz.

    3

    Egy nagy tĂĄlban keverd simĂĄra a tĂșrĂłt, a cukrot, a vanĂ­liakivonatot Ă©s a citromlevet.

    A tĂșrĂłt Ă©rdemes elƑször ĂĄttörni egy szitĂĄn, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, Ă©s simĂĄbb legyen a krĂ©m.

    4

    A tejszĂ­nt verd habbĂĄ, majd Ăłvatosan forgasd bele a tĂșrĂłs keverĂ©kbe.

    A tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ verd, hogy a krĂ©m tartĂłsabb legyen. Óvatosan forgasd bele a tĂșrĂłs keverĂ©kbe, hogy ne essen össze a hab.

    5

    A zselatint oldd fel forrĂł vĂ­zben, majd keverd el alaposan, Ă©s add a tĂșrĂłs-tejszĂ­nes keverĂ©khez.

    A zselatint ne forrald, csak oldd fel forrĂł vĂ­zben. Hagyd kicsit hƱlni, mielƑtt a tĂșrĂłs-tejszĂ­nes keverĂ©khez adod, kĂŒlönben kicsapĂłdhat a krĂ©m.

    6

    Öntsd a tĂșrĂłs krĂ©met a kekszalapra, Ă©s simĂ­tsd el a tetejĂ©t. Tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megszilĂĄrduljon.

    A tortĂĄt hƱtĂ©s elƑtt Ă©rdemes letakarni folpackkal, hogy ne szĂĄradjon ki a krĂ©m.

    7

    A tortĂĄt friss gyĂŒmölcsökkel dĂ­szĂ­tsd a tetejĂ©n, majd szeleteld Ă©s tĂĄlald.

    A gyĂŒmölcsöket a tĂĄlalĂĄs elƑtt helyezd a tortĂĄra, hogy frissek maradjanak. A tortĂĄt szeletelĂ©s elƑtt Ă©rdemes kivenni a hƱtƑbƑl pĂĄr percre, hogy könnyebben vĂĄghatĂł legyen.