BanĂĄnos mogyorĂłvajas fagylalt tĂĄlalva

HĂ€agen-Dazs Banana Peanut Butter

A banĂĄn Ă©s a mogyorĂłvaj pĂĄrosĂ­tĂĄsa egy ikonikus Ă­zkombinĂĄciĂł, amely Ă©vtizedek Ăłta nĂ©pszerƱ, kĂŒlönösen az amerikai desszertek vilĂĄgĂĄban. A HĂ€agen-Dazs ezt az egyedi Ă­zpĂĄrt egy luxus jĂ©gkrĂ©mben egyesĂ­tette, amely egyszerre krĂ©mes Ă©s gazdag, termĂ©szetes Ă©dessĂ©ggel. A hĂĄzi verziĂłban a banĂĄn termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge talĂĄlkozik a selymes mogyorĂłvajjal, Ă­gy egyedĂŒlĂĄllĂłan sima Ă©s Ă­zgazdag fagylaltot kapunk. Ez az Ă©dessĂ©g tökĂ©letes egy forrĂł nyĂĄri napon, vagy akĂĄr egy kĂŒlönleges desszertkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Érett banán
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 200 ml Kondenzált tej
⭕ 100 g Mogyoróvaj
⭕ 30 ml MĂ©z
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A banĂĄnokat meghĂĄmozzuk, feldaraboljuk, Ă©s egy turmixgĂ©pben simĂĄra pĂ©pesĂ­tjĂŒk.

    Érdemes igazĂĄn Ă©rett banĂĄnokat hasznĂĄlni, mert azok Ă©desebbek Ă©s könnyebben pĂ©pesĂ­thetƑk.

    2

    Egy nagy tĂĄlban a hideg tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ verjĂŒk. Fontos, hogy a tejszĂ­n nagyon hideg legyen, kĂŒlönben nem verƑdik fel megfelelƑen.

    A tejszĂ­nt Ă©s a tĂĄlat is Ă©rdemes elƑre a hƱtƑbe tenni, hogy minĂ©l hidegebb legyen a tejszĂ­n verĂ©sekor. HasznĂĄlj habverƑt vagy robotgĂ©pet a gyorsabb Ă©s hatĂ©konyabb eredmĂ©nyĂ©rt.

    3

    A felvert tejszĂ­nhez Ăłvatosan hozzĂĄkeverjĂŒk a kondenzĂĄlt tejet, a vanĂ­lia kivonatot Ă©s a sĂłt, ĂŒgyelve arra, hogy a hab ne essen össze.

    A hozzĂĄkeverĂ©shez hasznĂĄlj egy spatulĂĄt, Ă©s lentrƑl felfelĂ© haladva forgasd bele a hozzĂĄvalĂłkat a tejszĂ­nhabba, hogy a hab ne törjön össze.

    4

    A banĂĄnpĂŒrĂ©t beleforgatjuk a tejszĂ­nes alapba, Ă­gy egyenletesen eloszlik benne az Ă©rett banĂĄn termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge.

    Itt is figyelj arra, hogy Ăłvatosan forgasd bele a banĂĄnpĂŒrĂ©t, hogy a tejszĂ­nhab ne essen össze.

    5

    A mogyorĂłvajat Ă©s a mĂ©zet egy kis lĂĄbosban alacsony lĂĄngon megmelegĂ­tjĂŒk, hogy kissĂ© folyĂ©kony legyen, majd csorgatva belekeverjĂŒk a fagylaltalapba, de nem teljesen elkeverve, hogy mĂĄrvĂĄnyos hatĂĄs maradjon.

    Ne melegĂ­tsd tĂșl a mogyorĂłvajat, mert megĂ©ghet. Csak annyira melegĂ­tsd, hogy folyĂ©konyabb legyen. A mĂĄrvĂĄnyos hatĂĄs elĂ©rĂ©sĂ©hez ne keverd teljesen össze, csak pĂĄr mozdulattal.

    6

    Az elkĂ©szĂŒlt keverĂ©ket egy mĂ©ly edĂ©nybe öntjĂŒk, lefedjĂŒk, Ă©s legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt a fagyasztĂłban hagyjuk dermedni.

    A legjobb, ha egy éjszakån åt a fagyasztóban hagyod, hogy teljesen megdermedjen.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 5-10 percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. Extra mogyorĂłvajjal Ă©s banĂĄnkarikĂĄkkal dĂ­szĂ­tjĂŒk.

    Ha nagyon kemĂ©ny a fagylalt, akkor kicsit tovĂĄbb is hagyhatod a szobahƑmĂ©rsĂ©kleten.